1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye'ye gidecek

16 Mart 2017

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

https://p.dw.com/p/2ZLwm
Mexiko US-Außenminister Tillerson  Benito Juarez international Airport
Fotoğraf: Reuters/C. Barria

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson‘un 30 Mart'ta Türkiye'ye geleceği bildirildi. ABD Başkanı Trump'ın göreve gelmesinden sonra dışişleri bakanlığı düzeyinde ilk görüşme olması bekleniyor.

Habertürk kanalında canlı yayına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Tillerson şu günlerde üç ülkeyi ziyaret edeceği Asya turu kapsamında Japonya'da bulunuyor.

'Kuzey Kore ile diplomatik çabalar başarısız'

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ile görüşen Tillerson, Kuzey Kore'den gelen tehditler üzerine Japonya ve Güney Kore ile yakın işbirliğini sürdüreceğini dile getirdi. Tillerson, son yirmi yıldır Kuzey Kore ile nükleer silahlardan arınmaya yönelik sürdürülen diplomatik ve siyasi çabaların başarısız olduğunu kabul etmenin önemli olduğunu söyledi.  

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Çin yönetimine de müttefiki Kuzey Kore'ye daha fazla baskı yapması çağrısında bulundu. Tillerson göreve geldikten sonraki ilk Asya turunda Japonya'nın ardından Güney Kore ve Çin'i de ziyaret edecek. 

© Deutsche Welle Türkçe

Rtr/DW, DK/BÖ