1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Münih'te Merkel-Yıldırım görüşmesi

18 Şubat 2017

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye’de gözaltına alınan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in durumunu Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede dile getirdi.

https://p.dw.com/p/2Xoex
Deutschland Münchner Sicherheitskonferenz 2017
Fotoğraf: Reuters/M. Dalder

Konuyla ilgili hükümet sözcüsü Steffen Seibert bir açıklama yaptı. Seibert, Merkel'in Münih Güvenlik Konferansı'nda Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldiğinde gazeteci Deniz Yücel'in durumunu gündeme getirdiğini söyledi. Seibert "(Merkel) Alman konsolosluğunun Sayın Yücel ile kapsamlı bir biçimde ilgilenmesinin ne kadar önemli olduğuna işaret etti. Başbakan, hükümetin Deniz Yücel'e adil ve hukuk devletine uygun davranılmasını beklediğini vurguladı” diye konuştu.

Die Welt gazetesinin 43 yaşındaki deneyimli muhabiri Deniz Yücel salı akşam saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermek için gitmiş ve burada gözaltına alınmıştı. Yücel, RedHack tarafından kamuoyuna sızdırılan ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın elektronik posta yazışmalarına ait olduğu ileri sürülen bilgilerle ilgili haber yapmıştı. Gazeteci Deniz Yücel'in "terör örgütüne üye olma”, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” ve "terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından soruşturulduğu belirtiliyor. Deniz Yücel'in hem Türk hem Alman vatandaşlığı bulunuyor.

©Deutsche Welle Türkçe

DPA / EC, BÖ