1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

PKK'ya yönelik operasyonlarda 834 gözaltı

14 Şubat 2017

37 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda PKK ile bağlantılı olmakla suçlanan 834 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

https://p.dw.com/p/2XYTz
Türkei Razzien gegen mutmaßliche IS-Kämpfer
Fotoğraf: picture-alliance/AP Photo

Son iki günde 37 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 834 kişinin PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 15 Şubat'tan başlayarak bahar yaz dönemine yönelik yoğun eylemlilik talimatı verildiğinin tespit edildiği ve o nedenle örgütünün eylem arayışlarının kesintiye uğratılması, ilişki ve irtibatlarının deşifre edilmesine yönelik dün ve bugün eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Son bir haftada 1000'in üzerinde gözlatı

İçişleri Bakanlığı tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda PKK ile bağlantılı 520 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 26'sının tutuklandığı bildirilmişti. Bununla birlikte 6-13 Şubat tarihleri arasında yapılan operasyonlarda Gülen yapılanması ile bağlantılı olarak da 792 kişinin gözaltına alındığı bunlardan 147'sinin tutuklandığı ve  IŞİD ile bağlantılı 45 kişinin gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Gaziantep Valiliği de pazartesi günü yaptığı açıklamada polis ve jandarma tarafından PKK'ya yönelik yapılan ortak operasyonlarda aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu 45 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

© Deutsche Welle Türkçe

dpa/DW, BD/BÖ