MENÜ

4. yıldız hayırlı olsun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, 4. yıldız yolunda en kritik sınavında, şampiyonluk yarışına havlu atan Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-Kırmızılı takımda hafta boyunca tedavi olan Selçuk, bu sorununu atlatınca ilk 11’de sahaya çıktı. Beklenen kadroyla maça başlayan Hamza Hamzaoğlu, tek sürprizini Umut yerine Hamit’i oynatarak yaptı. Sezon sonunda Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı hedefleyen Beşiktaş ise oldukça moralsiz bir şekilde derbiye çıktı. Kartal’da sakatlığı bulunana Gökhan Töre forma giyemezken, Bilic savunmada Sivok’un yanında Atınç’a forma verdi.

Yasin nefes aldırdı

Taraftarının büyük desteğiyle karşılaşmaya başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda kanatları iyi kullandı. Orta alanda Melo, Selçuk ve Hamit ile pres uygulayan Sarı-Kırmızılı takım, Yasin ve Sneijder’la topu ileri taşımaya çalıştı. 11. dakikada Yasin çalımlarla ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Top Günay’dan dönerken, Yasin bir kez daha vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0.

Erken gelen gol Sarı-Kırmızılılar’ı rahatlatırken, Beşiktaş yaklaşık 10 dakika toparlanamadı. Organize atak geliştirmekte zorlanan Bilic’in takımı, duran tolarla etkili olmayı denedi. 20. dakikada Sosa serbest vuruşta ceza sahasına ortaladı. İyi yükselen Demba Ba savunmaya rağmen kafayı vurdu, top yan direkten döndü. Bu bölümden sonra daha etkili oynamaya başlayan Kartal, kenardan ortalarla Demba Ba, Atınç ve Atiba gibi fizik gücü yüksek oyuncularıyla tehlike yarattı. Fakat Beşiktaş yoğun baskıyı bir türlü kuramadı. Galatasaray, ilk yarıyı Yasin’in ayağından bulduğu golle 1-0 önde kapattı.

Sneijder gerçeği

İkinci yarıya Serdar-Oğuzhan değişikliği ile başlayan Bilic, ilk 45 dakikada aksayan orta alanını güçlendirdi. Bu yarıya daha atak ve cesur çıkan Kara Kartal, oyunu rakip kaleye yıkmayı başardı. Demba Ba ile son derece etkili olan Beşiktaş, Galatasaray kalesini bunaltmaya başladı. Tehlikenin farkında olan Hamza Hamzaoğlu ilk tedbirini 65. dakikada Burak-Umut değişikliği ile yaptı. Fakat bu değişiklik beklenen etkiyi yaratmadı. Cim Bom’da Hamit ve Selçuk oyundan düşerken, Melo’nun hatalı pasları birçok atağı yarıda bıraktı. Fakat Galatasaray’ın bu sezonki kurtarıcısı Sneijder 80. dakikada sahne almaya karar verdi. Ceza sahası dışında topla buluşan yıldız oyuncu çok güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

Böylesi büyük oyuncular oyunun kaderine direkt etki ederken, şampiyonluğun kazanılmasında en etkili rolü oynuyorlar. İkinci yarıda rakibi karşısında ölüp ölüp dirilen Galatasaray, Hollandalı’nın golü ile Beşiktaş’ın tüm direncini kırdı.

Ligin son haftası öncesi güçlü rakibini 2-0 yenen Aslan, artık şampiyonluğa çok yakın.

YORUM YAZ