• Reklam
  • Reklam
Reklam

4 GÜNLÜK YASAK BU GECE BAŞLIYOR

4 GÜNLÜK YASAK BU GECE BAŞLIYOR

4 GÜNLÜK YASAK BU GECE BAŞLIYOR
Editor: Turgutlu Manşet
22 Mayıs 2020 - 11:45

Bugün gece saat 24'te başlayıp 26 Mayıs Salı bayramın son günü gece 24'te sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 4 gün boyunca Manisa il sınırları içerisinde  istisnalar hariç olmak üzere tüm vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı.
Dört günlük kısıtlamanın ilk günü olan 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.
Sadece Cumartesi günü '65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere' vatandaşlar belirtilen saat aralığında, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecekler.
24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak.
Yapılan açıklamaya göre,; 23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.
23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde  tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecekler.
Ramazan Bayramı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri açık olacak.
İstisnalar dışında yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.