4 günde 2 bin 200 cadde ve sokak dezenfekte edildi

4 günde 2 bin 200 cadde ve sokak dezenfekte edildi
722 ton dezenfektan kullanıldı.

Edirne Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında koronavirüsle mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları açıkladı. 4 günlük süreçte 2 bin 200 cadde ve sokağın köpüklü özel dezenfektanlar ile dezenfekte edildiği belirtildi. Talepte bulunan 1546 haneye ekmek götürüldü, ihtiyaç sahibi 42 haneye gıda paketi yardımı yapıldı.

23 Mayıs Cumartesi günü başlayan sokağa çıkma kısıtlamasıyla Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saatlerinde çalışmalara başladı. 178 personel ve 51 araçla şehir genelinde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapıldı. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince 24 mahalleye bağlı toplam 2 bin 200 cadde ve sokak köpüklü dezenfektanlar ile dezenfekte edildi. Ayrıca parklarda da dezenfekte çalışması yapıldı. Dezenfekte çalışmalarında toplam 722 ton dezenfektan kullanıldı. Sokak hayvanları ve kuşları da unutmayan Edirne Belediyesi, eski çöplük alanı ve şehrin birçok noktasında sokak hayvanları için yemleme çalışması yaptı. Ekipler ayrıca şehrin çeşitli meydanlarında biriken güvercinlere yem verdi. Sokak hayvanları için 2 bin 600 kilogram mama, güvercinler için 250 kilogram buğday kullanıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 4 gün boyunca yaptıkları hizmetleri anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; talepte bulunan 1546 eve ekmek götürüldüğünü, ihtiyaç sahibi 42 eve gıda paketi teslim edildiğini, talepte bulunan vatandaşlara 1250 maske ve 250 kolonya dağıtıldığını, sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek sinekle mücadele için ilaçlama çalışması gerçekleştirildiğini, Alo 153'e gelen 1237 çağrı ve Vefa Destek Hattı'na gelen 236 çağrının cevaplandığını açıkladı.