Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Motosikletli ambulanslar göreve hazır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale’de olay anında ilk müdahaleyi yapmak için görevlendirilen 2 motorize ekibin 10 günlük zorlu eğitimleri tamamlandı. Eğitimi tamamlayan motorize ekibe sertifika verildi.
 
Çalışma hakkında bilgi verdi
Eğitimi tamamlayan motorize ekibe sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak araç filolarına güç katan motorize ekiplerin sürücülerinin eğitim aldıklarını anlattı. Eğitimi tamamlayan personelin ekibe katılımlarının sağlanacağını dile getiren Uzun, şu bilgileri verdi: “2 motosikletli ambulansımız var. Bu araçlar bundan sonraki hizmetlerimizde bize daha da güç katacak. Özellikle çoklu yaralamalı kazalarda, karayolunun kapandığı ve araçların ilerleyemediği durumlarda bu motorize ekiplerimizden yararlanacağız. Olay yerine daha hızlı ulaşılabilecek. Olay yeri yönetiminin sağlanmasında diğer ambulanslarımız gelene kadar bu arkadaşlarımızdan faydalanacağız. Ayrıca diğer acil durumlarda, vatandaşlarımızın kalabalık olduğu yerlerde sağlık tedbiri almaları noktasında bu ekiplerimizden yararlanacağız.”
 
Acil vakalara ilk müdahale
Sağlık hizmetlerini, vatandaşlara daha etkin ve hızlı bir şekilde verme anlamında uygulamalarına devam edeceklerini dile getiren Uzun, Kırıkkale’nin 43 ilin kesişim noktasında ve MKEK ile TÜPRAŞ Rafinerisi gibi kurumların bulunduğu bir noktada olmasının acil sağlık hizmetlerini daha da önemli hale getirdiğini kaydetti. Buna göre tedbirlerini aldıklarını anlatan Uzun, “Motorize ekip hizmetlerimize daha da güç katacak. 112 Acil Servis hizmetleri olarak 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 30 tam donanımlı ambulans ve 270 deneyimli personelle hizmet veriyoruz. Kent merkezinde acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranımız, Avrupa ve Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzde 98 olarak gerçekleşti. 2014 yılında 23 bin 783 vakaya müdahale edildi” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu