loading
close
SON DAKİKALAR

'Keşke o savaşı kaybetseydik' diyen imama siyasilerden tepki

'Keşke o savaşı kaybetseydik' diyen imama siyasilerden tepki
Tarih: 04.06.2019 - 15:19
Kategori: Gündem

Gaziantep'te bayram namazı sırasında vaaz bir imamın 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik' sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve CHP PM üyesi ve Ankara milletvekili Haluk Koç'dan tepki...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Gaziantep Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar cami imamının vaaz sırasında, 'Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" sözlerine sosyal medya hesabından tepki göstererek "Milli mücadelemize hakaret eden imama bir şerefli insan çıkıp da, " Sen ne diyorsun hain!" demiyor. Kurucularına kurtarıcılarına hakaret eden, hakaret edenlere sessiz kalan millet olur mu?" dedi.

CHP PM üyesi ve Ankara milletvekili Haluk Koç, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın tweeti üzerinden tepkisini yazdı; Değerli kardeşim Aytun; Her devirde bu fesli meczubun kafasından olan,1920’lerdeki Sait Molla’ların mirasını koruyan,cüretkar hainler ortaya çıkar. Bu milletin makus talihidir. Her seferinde aydınlık bunları yok etmiştir. Bu müsvedde de bunlardan....

Gaziantep'te bayram namazı sırasında vaaz bir imam 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nı kaybetseydik' dedi. İmam hakkında soruşturma açıldı.

Gaziantep Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'nde bayram namazı için gidenler, cami imamının vaaz sırasında, 'Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandığını iddia etti. İmamın, söylediği öne sürülen sözler kısa sürede sosyal medya sayfalarında tepki topladı.
Gaziantep Valiliği de tepkiye yol açan olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada:

"İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları