'Hollanda bunun hesabını verecek'

Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu adımın elbette bir karşılığı olacak. Hollanda bunun hesabını verecek' dedi.

'Hollanda bunun hesabını verecek'

Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu adımın elbette bir karşılığı olacak. Hollanda bunun hesabını verecek' dedi.

12 Mart 2017 Pazar 20:31
'Hollanda bunun hesabını verecek'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesinin ardından havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, kararın skandal ve kabul edilemez olduğunu söylerken 'Bu adımın elbette bir karşılığı olacak' dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Hollanda'nın aldığı bu karar her bakımdan bir skandaldır ve kabul edilemez. Diplomatik teamüllere sığmaz. Bir kere artık diplomaside, artık en uç noktadır böyle bir şey. Bir dışişleri bakanının uçuş izninin, yazılı bir şekilde verilen uçuş izninin, tekrar yazılı şekilde iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilemez. Demokratik teamüller, hatta özgürlükler, Avrupa'nın değerleri, iki ülke arasındaki dostluk, bugüne kadar 405 yıllık bir dostluk hangi bakımdan bakarsanız bakın bu bir kere kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

'NE DEĞİŞTİ DE ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ'
Bu halk oylamasında da yurtdışı seçim koordinasyon merkezinin kendilerine, bakanlara yaptığı programlar çerçevesinde bazı ülkelerde gidip halk oylamasının ne olduğunu anlattıklarını, anlatmaya devam edeceklerini dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Esasen geçtiğimiz seçimlerde de yine Hollanda, Fransa, Almanya, İngiltere, İsviçre, birçok Avrupa ülkesine giderek veya diğer arkadaşlarımız başka başka, vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlere, ülkelere giderek bu çalışmaları yaptı. Ben hatta Rotterdam'da da gidip sokaklarda vatandaşlarımızı iş yerlerinde de ziyaret ettim. Yani esnaf gezisi yaptım. Aynı şekilde salonda da vatandaşlarımızla bir araya gelmiştik. Şimdi ne değişti de izin vermiyorsunuz? Ne değişti de engellemeye çalışıyorsunuz? Bu referandumda niye taraf tutuyorsunuz? Bu referandum ve yeni sistem, yeni yönetim sistemi, anayasadaki değişiklik sizi neden bu kadar rahatsız etti de bunu engellemeye çalışıyorsunuz? Çünkü bunlar biliyor ki Türkiye bu yeni referandumla beraber artık daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek ve onların tabiriyle tutulamayacak bir ülke olacak."

'UCUZ SİYASET İÇERİSİNDELER'
Fransa'da çalışmalarına devam eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu "Özür yetmez bunun bir karşılığı olacak. Hollanda büyükelçisi ülkemize giremez. Hollanda'ya karşı adımlarımız olacak. Ucuz bir siyaset içerisindeler. Hollanda'da şu andaki hükümetteki partilerin Wilders'tan farkı yok. Avrupa şu anda bir uçuruma doğru gidiyor." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Tamamen kabul edilemez. Avrupa'nın diğerlerine ve ilkelerine aykırı. Aynı zamanda Viyana Sözleşmesi'ne de aykırı. Bizim bakanımızın kendi elçiliğine girmesi diplomatik bir araçla engellendi. Bu tür şeyleri Avrupa'da savaşlar zamanında, Nazi zamanında bile görmedik. Bugün Wilders'in ve koalisyon hükümetinin birbirinden hiç farklı yok. Aynı söylemi, aynı retoriği takip ediyorlar. Wilders Hollanda siyasetini rehin almış durumda. Sizler de gördünüz, Hollanda kadın bir bakanımızın önce yolunu kesti. Sonra tam elçiliğimize girerken engelledi. Viyana Anlaşması açık. Burası Türk topraklarıdır. Ayrıca içerideki Başkonsolosumuzun da dışarı çıkmasına izin verilmedi. Yapılan ırkçılıktır, İslam düşmanlığıdır. Protesto yapan insanları köpeklere ısırttılar. Türkler gelebilir ama buradaki Türklerle buluşamaz diyorlar. Biz Türkleri esir mi verdik bunlara? Türklerin Türkiye ile bağını koparmak istiyorlar. Bunun bir kere karşılığı olacak. Özür dilemek yetmez. Karşılığını vermeye başladık. Büyükelçi ülkeye gelmesin dedik. Giremez. Adımları atacağız. Daha sonra da Hollanda özür dileyecek. Yoksa bu adımları atmaya devam edeceğiz. İnsan gibi dedim ki seçimlerden sonra geleyim isterseniz. Küstahça Çavuşoğlu seçim öncesi de sonrası da gelemez, gelirse laleleri görmeye gelebilir dediler. Bundan daha küstah bir cevap olabilir mi? İlla seçim öncesi gelmem önemli değil. Yok dediler, seçim sonrası gelmene de karşıyız. Avrupa bir uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine doğru gidiyor. Bunu hatırlatınca da çok üzülüyorlar.

'WİLDERS'İN KÖPEKLERİ'
Bakan Çavuşoğlu Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edilmesini ve Türk vatandaşlara atlı ve köpekli polislerin müdahalesini de eleştirdi. Çavuşoğlu, twitter hesabında "Wilders'in köpekleri / Dogs of Wilders' paylaşımında bulundu.  Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın önceki gün gece Rotterdam Başkonsolosluğu’na girişi engellendi ve ‘istenmeyen kişi’ ilan edilerek sınır dışı edildi. Hollanda'nın skandal bir karar ile sınır dışı ettiği Kaya, Türkiye’ye döndü ve Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada “Gayri insani, gayri ahlaki bir muameleyle karşı karşıya kaldık” diyerek, Hollanda’yı kınadı.

HOLLANDALILAR GOOGLE'DE ÇAVUŞOĞLU'NU ARADI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yaptıkları faşist uygulamayla Hollanda'daki Türk vatandaşlarla buluşmalarına izin vermeyen Hollanda hükümeti, hem Türkiye'de, hem Hollanda'da hem de dünya çapında tepki gördü. Bakan Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesi ve Bakan Kaya'nın karayolunun kapatılması, iki ülke arasında dostluk anlaşması imzalanmasından beri (405 yıl) en büyük diplomatik kriz olarak görülüyor. Faşist uygulamaların yapıldığı dün akşam, Hollandalıların Google'da yaptığı aramalar da dikkat çekti. Google Trendler'in raporuna göre, Hollanda'da son 24 saat içinde yapılan en popüler 3. Google araması 'Mevlut Cavusoglu'.
Son Güncelleme: 12.03.2017 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81