'Dönüm noktası olacak'

Turizmci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Putin'in bugün gerçekleşecek olan görüşmesine kilitlenirken, sektör,bu görüşmenin ardından Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerinin yeniden başlamasını bekliyor.

'Dönüm noktası olacak'

Turizmci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Putin'in bugün gerçekleşecek olan görüşmesine kilitlenirken, sektör,bu görüşmenin ardından Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerinin yeniden başlamasını bekliyor.

09 Ağustos 2016 Salı 02:15
 'Dönüm noktası olacak'
Turizmci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Putin'in bugün gerçekleşecek olan görüşmesine kilitlenirken, sektör,bu görüşmenin ardından Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerinin yeniden başlamasını bekliyor. Zirvenin oluşmasını bizzat sağlayan ve görüşmede hazır bulunacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada "Başta turizm olmak üzere her konuda yeni bir sayfa açılacak. Bu görüşme yeni bir dönüm noktası olacak" dedi.

BAŞTA TURİZM KONUŞULACAK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirvenin, dönüm noktası olacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmenin içeriği hakkında da bilgiler aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Başta turizm olmak üzere siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel konular görüşülecek" dedi.

HAZIRLIĞIMIZI İYİ YAPTIK
Dev zirve öncesinde bakan yardımcıları nezdinde gerekli görüşmelerin bittiğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bakan yardımcılarım turist güvenliği alanında incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye ziyarete gelen Rus heyetiyle görüşmeler yaptı ve olumlu geçti. Her şey olumlu. Rusya ve ülkemiz adına yeni bir dönüm noktası olacak bu zirve. Yeni bir sayfa açılacak. Bunun hazırlığını çok iyi yaptık" şeklinde konuştu.

UÇUŞ TRAFİĞİ HIZLANIR
ALTİD Başkanı Burhan Sili, bu görüşmenin ardından sektör adına işlerin yoluna grimesini beklediklerini söyleyerek, "Bildiğiniz gibi Rus jetinin düşürülmesinin ardından yaşanan süreçte Rusya, Türkiye'ye yönelik charter uçuşlarına izin vermedi ve Türk vatandaşlarına da yeniden vize uygulamaya başlamıştı. Ziyaretin bu sorunların ortadan kalkmasına katkı sağlamasını bekliyoruz. Charter uçuşların devreye girmesiyle uçuş trafiği daha da hızlanacaktır" dedi.
Son Güncelleme: 09.08.2016 02:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81