'Çavuşoğlu, tüm dünyaya Samsun'dan mesaj verdi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Haber Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık ile görüşerek Alanya halkına selam ve mesajlarını iletti

'Çavuşoğlu, tüm dünyaya Samsun'dan mesaj verdi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Haber Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık ile görüşerek Alanya halkına selam ve mesajlarını iletti

18 Temmuz 2016 Pazartesi 22:48
'Çavuşoğlu, tüm dünyaya  Samsun'dan mesaj verdi'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Haber Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık ile görüşerek Alanya halkına selam ve mesajlarını iletti. Bakan Çavuşoğlu, “Antalya ve Alanya halkı sivil demokrasinin kalesidir. Darbe kalkışmasına karşı Antalya ve Alanya halkının gösterdiği güçlü duruş ve demokrasiye verdiği destek takdire şayandır. Alanya’ya ve Alanyalıya yakışır şekilde hareket etmişlerdir.” dedi.

15 Temmuz akşamı Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen darbe girişimleri sırasında Samsun'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaşadıklarını bizzat yerinde görüp köşesine taşıyan Fatih Çekirge, "Tüm dünya Bakan Çavuşoğlu'nu aradı. Herkes onu sordu. O ise tüm dünyaya 'Dimdik duruyoruz. Bu ülkede demokrasi güçleri hâkimdir' mesajını verdi" ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi'nde dün yayınlanan "O gece Samsun'da 2 bakanla ne yaşadık" başlıklı köşe yazısında 15 Temmuz gecesini anlatan Fatih Çekirge, Bakan Çavuşoğlu'nun daha ilk aşamada "Bu Paralel Yapı'nın işi" tespitini koyan ilk isim olduğunu vurguladı. İşte, Çekirge'nin kaleminden darbe girişimi olduğu gece ve sonrasında yaşananlar: "Samsun'un Fevzi Baba Lokantası'nda bir akşam yemeği. Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan’dan ayağının tozuyla gelmiş. 'Kardeşim' dediği Çağatay Kılıç’ın davetiydi. Yanımda sevgili dostum, Samsun Valisi İbrahim Şahin. Keyifli bir sohbet halindeyiz. Çavuşoğlu, Kılıç’a sürekli takılıyor. Gülüyoruz. Bir ara Çavuşoğlu’nun koruması eğildi: -Efendim İstanbul’da ilginç şeyler oluyor. - Nasıl yani? - Boğaz Köprüsü’nü askerler tutmuş. Çavuşoğlu ile siyasetçiliğinin ötesinde bir arkadaşlığımız var. Bana döndü: “Ne olabilir ki?” O sırada Bakan Kılıç başka bir masada spor yatırımlarını konuşuyor. “Bilmem” dedim ama ben de şaşkınım. “Belki de bir ihbar vardır. Terör yani” diyebildim. Öyle olsa gerek diye sohbete döndük. Ama aklımız İstanbul’da. Ki bu defa Özel Kalem'den birisi geldi: “Efendim, Ankara’da jetler alçaktan uçuyormuş.” İşte o zaman ayağa kalktık. Özel Kalem'in 'Jetler alçaktan uçuyormuş' sözü üzerine 'Eyvah' dedim. O sırada Vali İbrahim Şahin de 'Galiba bir şeyler oluyor' deyince yürümeye başladık. Bakan Kılıç sakin davranıyor. Masada bulunan geniş davetli kitlesine bir şey hissettirmek istemiyor. Ama bir yandan da ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz.

'TÜM DÜNYA ÇAVUŞOĞLU'NU ARIYOR'
İşte o sırada koruma geldi: 'Efendim, askerde bir karışıklık var. Bir şeyler yapıyorlar' dedi. Masadan ayrıldık. Birlikte yürüyoruz. Susuyoruz. 'Yahu, bu asker bir halt karıştırıyor olmasın' dedim. Çavuşoğlu: 'Olacak şey değil. Çılgınlık. Dur bakalım.' Kılıç: 'Durun, bir anlayalım.' O sırada AKP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan geliyor. 'Böyle bir şey, böyle bir delilik olabilir mi?' Ve son telefon geliyor: 'Evet, asker darbe yapıyor. 'Çavuşoğlu 'Paralel işi' diyor. Vali Şahin yanımda, 'Paralel çırpınışı' diyor. Bakan Kılıç, 'Bunlar çıldırmış' diyor. Saatler geçiyor. Gerilim dorukta. Ama bakıyorum, kimsede en ufak bir korku yok. Ne zaman ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan o çağrıyı yapıyor. 'Haydi meydanlara.' O sırada Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun telefonu durmuyor. Basın sözcüsü, Özel Kalem yetişemiyor. Öyle ya. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı... Bütün dünya ona soruyor. Onu arıyor... Bir bakıyorum... Hollanda arıyor... Ardından Katar... İngiltere... Özel Kalem geliyor: 'Efendim, büyükelçimiz...' Sonra hatırlamadığım bir sürü devletin dışişleri bakanı arıyor.

'O HALKIN İÇİNDEYDİ'
Bu sırada Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç, 'CNN’e açıklama için' bağlantıya geçiyor. Dünya Türkiye’yi arıyor. Arayacağı tek yer Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu. O ise gömleğinin kollarını dirseğine kadar çevirmiş. Arkasından boynuna sarılan Samsunlu genci öperken. Bir yandan da bir yabancı ülkenin dışişleri bakanına durumu anlatıyor. Diyor ki: 'Ben şu anda Türkiye’nin bir şehrinde meydandayım. Halkla beraberim. Sabahleyin göreceksiniz ki bu ülkede yine demokrasi var.' Bir başkasına şöyle diyor: 'Dostum. Biz buradayız. Sağ ol desteğin için.' Halkın arasında... Meydanda... Dünyaya, “Biz buradayız... Dimdik duruyoruz. Bu ülkede demokrasi güçleri hâkimdir” diyor. Sanıyorum, onu arayan dışişleri bakanları muhtemelen kendisini bakanlıkta bir odada sanıyordu. Oysa o Samsun Meydanı’nda, halkın arasında, boynuna sarılan genci kırmadan cevap veriyordu. Belki de kendisine karşı darbe yapılırken, halkın arasından dünyaya durumu anlatan ilk dışişleri bakanıydı."

- Haber Merkezi
Son Güncelleme: 18.07.2016 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81