hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Canlı bomba' sanılan Suriyeli kadın, 'kaçırılmak' için bekliyormuş

    Canlı bomba sanılan Suriyeli kadın, kaçırılmak için bekliyormuş
    expand
    KAYNAK DHA

    Adana'da cami önünde yüzünü eşarpla gizleyip sırt çantasıyla yol kenarında şüpheli hareketler sergileyen kadın, kentte "canlı bomba" paniğine yol açtı. Çevre sakinlerinin ihbarıyla alarma geçen polisler, 20 yaşındaki Suriyeli kadının ablasını kaçıranlarla buluşmak için beklediğini belirledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarında kaldırımda yüzünü gizleyip sürekli saatini kontrol eden sırt çantalı genç kadını görenler, tedirgin hareketlerinden şüphelenerek, intihar bombacısı sandı. Yapılan ihbar üzerine polis alarma geçti. Bulvara çok sayıda resmi ve sivil polis sevk edildi.

    DEAŞ operasyonunda canlı bomba yeleği ele geçirildi

    'Kaçırılmayı' bekliyormuş

    Kısa sürede bölgeye gelen polisler, kaldırımda bekleyen Suriyeli genç kadını bulup üst araması yaptı. Çantasında günlük kıyafetler bulunan genç kadına polis, tercüman yardımıyla neden yüzünü gizlediğini sordu. İsmi açıklanmayan Suriyeli kadın, Adana'da oturdukları bölgede sürekli Suriyeli genç kadınların Halep'e kaçırıldığını, birkaç gün önce ablasının da aynı yöntemle arabaya bindirilip kaçırıldığını ileri sürerek şunları anlattı:  "Yanıma birkaç parça eşya aldım. Ablamı kaçıranlar, bizim kardeş olduğumuzu anlamasın diye yüzümü gizledim. Belki beni de kaçırırlar, ablamın yanına giderim diye düşündüm. Onu çok özledim kurtarmak istiyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canlı bomba olma hazırlığındayken yakalanmıştı

    Genç kız, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ancak polis ailesinin ablanın kaçırıldığına yönelik herhangi bir şikayeti olmadığı, Adana'da da son aylarda sadece 19 yaşındaki bir Suriyeli kızının kaçırıldığına yönelik ihbar yapıldığı bildirildi. Genç kızın ifadesi ile ilgili iddialar araştırılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow