Galatasaray Nevzat Dindar: Banega'nın olma ihtimali yüksek

Nevzat Dindar: Banega'nın olma ihtimali yüksek

16.07.2019 - 15:03 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, sarı kırmızılı takımdaki son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Yılan hikayesine dönen Banega transferini değerlendiren Dindar, "Bu transferde hala bir umut ışığı görüyorum ben. Olma ihtimali yüksek. Olmayacakmış gibi bir hava esiyor ama ben olumlu görüyorum" dedi.

Nevzat Dindar: Baneganın olma ihtimali yüksek

Milliyet Gazetesi Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, sarı kırmızılı takımdaki son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Yılan hikayesine dönen Banega transferini değerlendiren Dindar, "Bu transferde hala bir umut ışığı görüyorum ben. Olma ihtimali yüksek. Olmayacakmış gibi bir hava esiyor ama ben olumlu görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Dindar'ın açıklamaları şöyle:

Bir sessizlik var ama hareket var transfer konusunda. Pembe diziye dönen Diagne, Banega konusu vs. Galatasaray, Fenerbahçe'nin atağa kalktığı bir dönemde transferde sessiz kaldı. Çok alışık değiliz aslında bu dönemlerde Galatasaray'ın 5 transfer yaptığına.

"Banega'da umut ışığı görüyorum"

Banega Fatih Terim'in önceliği. Bu kadar önemli bir oyuncu için uğraşılması da gayet normal. Karşınızda da bir takım var. Bütçeniz ne kadar yeterli olacak o da bir realite. Bütün odak noktası Banega olmuş bir Galatasaray var. Alternatifi yok şu an. Bu transferde hala bir umut ışığı görüyorum ben. Olma ihtimali yüksek. Olmayacakmış gibi bir hava esiyor ama ben olumlu görüyorum. Burada Sevilla'nın son dönemde yaptığı transferler Galatasaray'ı biraz umutlandırıyor.

Haberin Devamı

"Mensah'ın adı geçiyor ama..."

Fejsa dahil olmak üzere Fernando'nun yerine Mensah'ın adı geçiyor. Kayseri'den ulaştığım bilgilere göre fiziksel olarak da iyi değilmiş Mensah. O bölgenin oyuncusu da değil. İyi bir alternatif olur ama bütün testlerde sonuncu çıkmış. Galatasaray'ın bir ilgisi olsa zaten kolay alabileceği bir oyuncu değil. Bonservisi var.

"Fejsa transferi hata olur"

Fejsa, Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir oyuncu değil. Oyunu tek yönlü oynayan biri. Fernando'yu göndermiş bir takım için yetersiz kalır. Hata olur gelmesi. Fernando'nun yerine çok net bir isim yok şu an. Josef'in adı geçiyor ama şartlar nedir bilinmiyor. Gelirse ihtiyacı olan bir oyuncu.

"Seri'yi nasıl getireceğiz?"

Seri, Fulham tarafından 30 milyon euro civarında alınmış bir oyuncu. Şimdilerde 1.5 milyon euroya kiralanacak olması çok gerçekçi değil. Basit ve komik rakamlar bunlar. Galatasaray cephesinden aldığım bilgi, "Seri'yi bu rakamlara nasıl getireceğiz" şeklinde. Getirmek kolay değil. Fred de yazılıyor. 50 küsür milyon euro verilmiş Shaktar'a. Düşük paralara kiralanmaz.

-Anderlecht'in 16 milyon euroluk bir teklifi konuşuluyor Onyekuru için. Napoli ismi geçiyor. Galatasaray'ın şansı oyuncunun burada mutlu olması. 1 sene daha oynayıp Everton istediği rakamlara satabilirler. Hangisi mantıklı ise onu değerlendirecekler. Onyekuru için 1.5 milyon euro verileceği konuşuluyor. Geçen yıl aldığı paranın 2 katı düzeyinde. Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

"Galatasaray, Rodrigues'e sıcak bakmadı"

Babel ve Gary Rodrigues kıyas kabul etmez. İkisi de farklı oyuncular. Galatasaray'a gelmeye çalışmış Rodrigues ama planların içinde olmamış belli ki. Babel Fatih hocanın istediği bir oyuncuydu. Fenerbahçe açısından iyi bir transfer Rodrigues. Tartışmalı bir transfer. Fenerbahçe'nin işi şova dönüştürdüğü bir hamle. Bence başarılı bir hamle. Galatasaray penceresinden bakarsak, geri döndürülmesine pek sıcak bakılmadı. Oyuncu gelmek istedi ancak şartlar uymadı.

"Diagne gidiyor Samatta geliyor"

Diagne probleminin çözülmesi gerekiyor. Bu problem çözülmeden net hareket edemiyorsunuz. Genk'ten Samatta ile ilgileniliyor. Resmi girişimler başladı. Diagne'den gelecek parayla yapılacak bir transfer. Bugün mü satılacak yarın mı belli değil ama satılacak Diagne. İyi bir teklife satılacak. Gelen teklifler var. Bu konudaki gelişmeler olumlu. Şükrü Hanedar bugün Belçika'ya giderek bizzat girişimde bulundu. Yani her şey Diagne'ye bağlı. Şunu diyebiliriz ki Diagne gidiyor, Samatta geliyor.

Haberin Devamı

"Emre Mor denemeye değer"

Emre Mor riskli bir transfer değil. Burası sonuçta büyük bir kulüp. Ne kadar aykırı bir oyuncu da olursa olsun Florya, Fatih Terim, Galatasaray yapısı ona o davranışları yapmasına izin vermeyecektir. Emre bir vaka sonuçta. Oyuncuda bir yetenek var. Türk Messi olarak benzettiğimiz zamanlar da oldu. Bu tarz genç ve heyecanlı oyunculara da ihtiyacı var takımın. Bence denemeye değer Emre.

"Deniz'in niyeti Galatasaray ama..."

Deniz Türüç konusunda yeniden bir nabız yoklama var. Hoca kadroda görmek istiyor. Belki 10 numara pozisyonunda oynatılacak. İşin içinde Fenerbahçe de var bu arada. Kolay bir transfer değil. Daha önce 2.5 milyon euro verilmişti. Kayseri tarafı oyuncunun niyetinin Galatasaray olduğunu söylüyor ama içi dolu şeyler değil artık bunlar. Burada parayı bastıran alıyor.

Haberin Devamı

-Feghouli kesinlikle satılmayacak deniyor. Hoca 'Asla' diyor ama vazgeçilmez de değil. Baş döndürücü bir teklif gelirse olabilir.