site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

38. Uluslararası Devecilik Festivali’ne Binlerce Kişi Akın Etti

38. Uluslararası Devecilik Festivali’ne Binlerce Kişi Akın Etti
19.01.2020
A+
A-

38. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Festivali bugün yapılan güreşlerle sona erdi. Özellikle yerli ve yabancı misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Festivalin ikinci gününde havanın da güzel olması ile birlikte Pamucak Arena’yı dolduran her yaştan binlerce deve tutkunu, hem piknik yaptılar, hem de festivalin tadını çıkardılar.

EFES SELÇUK, ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN GELEN BİNLERCE VATANDAŞI AĞIRLADI

Festival alanına beraberindeki CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, yönetim kurulu üyeleri, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Kurum amirleri ile birlikte büyük bir coşkuyla giren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alkışlar eşliğinde festivale katılanları selamladı.

Festivale İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Jandarma Komutan Vekili Yusuf Ağaç, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP’li yönetim kurulu üyeleri, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Urla Belediye Meclis Üyesi Bülent Köklü, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Funda Şenol ve Meclis Üyesi Hasan Çelik, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ve meclis üyeleri, önceki dönem Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Efes Selçuk’un kardeş şehri Siegburg Belediyesi’nden Manfred Hagen, İra Reinhard, Janina Hagen, Ali Aktaş, Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı Paneli için Somali’den gelen heyetin yanı sıra yerli ve yabancı binlerce Festival tutkunu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tüm katılımcılar 38. Uluslararası Efes Selçuk Festivali’nin huzur ve sükûnet içerisinde geçmesi için Cazgır Halil Coşkun eşliğinde dua ettiler. Festivalin açılış konuşmasını yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Türkiye’nin birçok yerinden gelen deve sahiplerine hoş geldiniz diyerek; herkese iyi eğlenceler diledi. İlçe Kaymakamı Ekrem İnci ise yaptığı konuşmada Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı’na teşekkür ederek; güreşlerin huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

ALTIN ARTEMİS HEYECANI

Açılış konuşmalarının ardından Efes Selçuk’tan, Torbalı, Umurlu, Bodrum, Çine, Germencik, Muğla, Nazilli, Çanakkale gibi Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develer, çatım listesine göre güreşti. Bu yıl festivale Altın Artemis heyecanı damgasını vurdu. Güreş severlerin yakından tanıdığı pehlivan develer Altın Artemis için güreşti. Germencik’ten Akın Bey- Armutlu’dan Efsane Yağız Efe, Aydın’dan Küçük Gezer – Sarayköy’den Göktuğpaşa (2. Karadayı) , Salihli’den Çakır- Yazıdere’den Diriliş 09, Atça’dan Onurbey- Bağyurdu’ndan Anafarta Türker adlı develerin güreşleri heyecanla izlendi. Kupalar deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonu ile gerçekleşen 38. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali katılımcıların davul zurna eşliğinde eğlencesiyle akşam saatlerine kadar devam etti.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.