37 bin öğrenci nerede?

37 bin öğrenci nerede?

EKONOMİK KRİZLE BOĞUŞAN KIRIKKALE ESNAFI SORUYOR

EKONOMİK KRİZLE BOĞUŞAN KIRIKKALE ESNAFI SORUYOR 

37 bin öğrenci nerede? 

Kurulduğu yıllarda Kırıkkale´nin ekonomisine can suyu olacağı düşünülen üniversite öğrencilerinin sayısı her yıl artmasına rağmen şehir merkezine en ufak katkısı olmadı.

3 TEMMUZ 1992 TARİHİNDE KURULDU

3 Temmuz 1992 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi kurulunca Kırıkkale halkı ve özelliklede esnaflar çok sevinmişti. Halk, üniversitenin şehre yapacağı sosyal ve kültürel katkılardan umutlanırken, esnaflar da, ticari hacimlerinin ve gelirlerinin artacağı düşüncesiyle büyük bir beklenti içine girmişti. Kırıkkale merkezinde, fakültenin bazı bölümlerinin eğitim verdiği günlerde, üniversite öğrencileri esnaflara kısmen fayda sağlarken, bu bölümlerinde şehir merkezinden taşınmasıyla merkezdeki esnaflar bu faydadan yararlanamaz hale geldi.

ÖĞRENCİ SAYISI 37 BİN 906 OLDU

2015-2016 öğretim döneminde Kırıkkale Üniversitesinin tamamında öğretim gören öğrenci sayısı 37 bin 906´ya ulaşmışken öğrencilerin merkezdeki esnaflara ekonomik katkısının olmaması esnafları umutsuzluğa sürüklüyor.                  

ŞEHİR ESNAFI SÜREKLİ ŞİKÂYETÇİ

Bu konuda sıkıntılarını bildiren şehir merkezindeki esnaflar, ?Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde şu anda 37 bin öğrenci eğitim görüyor. Geçen sene de 12 bin öğrenci mezun oldu.

TÜM FAKÜLTELER MERKEZE UZAK

Ancak ne var ki, 37 bin öğrencinin çok az bir bölümü şehir merkezine gelerek alış veriş yapıyorlar. Üniversitenin tüm fakülte ve yüksekokullarının şehir merkezine uzak olmasının en büyük zararını biz şehir esnafı çekiyoruz. Öğrencilerin bir bölümü de Ankara´dan geliyor. Her gün Ankara´ya gelip giden bu öğrencilerin şehre katkısı zaten hemen hiç yok? dediler.

YENİŞEHİR HORMONLU BÜYÜYOR

Konuyla ilgili görüşünü bildiren bir esnaf ise, ?Öğrenci yurtlarının bulunduğu Yenişehir´de hormonlu bir büyüme yaşanırken maalesef Kırıkkale şehir merkezinde esnaflar ayakta kalma mücadelesi veriyor? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü