32 bin m² narenciye bahçesini katlettiler

Alanya'nın Demirtaş Mahallesi’ndeki 787 narenciye ağacı katledildi.

32 bin m² narenciye bahçesini katlettiler

Alanya'nın Demirtaş Mahallesi’ndeki 787 narenciye ağacı katledildi.

05 Haziran 2016 Pazar 21:27
32 bin m² narenciye bahçesini katlettiler
Alanya'nın Demirtaş Mahallesi’ndeki 787 narenciye ağacı katledildi.

Narenciye üretimiyle ülkenin ilk sırasında yer alan Alanya'da, 32 dönümlük bahçe içinde bulunan 900 portakal ve limon ağacından 787 adedi kesildi. Tam bir ağaç katliamı yaşanırken, olay yerine gelen jandarma ekipleri savcılık kararı ile kesimi durdurdu.

SABAH ERKENDEN GELİP KESTİLER
Ağaçların sahibi olan Mehmet Sarıkadıoğlu, 23 yıldır bu tarlada kiracı olduğunu söyleyerek, “Biz yıllarca bu tarlada narenciye üretimi yaptık. Ağaçların çoğunu biz kendimiz ektik. Her türlü narenciye ağacı var. Çoğunluğu ise portakal. 1 Haziran 2016 tarihi itibari ile mal sahibi olan Tokuşlar araziyi başkasına kiraya verdiklerini ve bizim çıkmamızı istediler. Biz de süre istedik. Şu anda bahçemizde 60 tona yakın portakal ağaçta duruyor. Avukatımız Ahmet Sezer, mal sahiplerine gerekli ihtarnameyi çekti ve süre uzatımı istedi. Ne olur ne olmaz diye biz de bahçeye iki bekçi koyduk. Ancak tahliye kararını bile beklemeden dün sabah 05.00 sıralarında ellerinde motorlu testere bulunan işçi gelip portakal ağaçlarını kesmeye başlamışlar. Bekçiler durumu bize haber verince, jandarmayı uyardık. Ancak o zaman zarfında bu kişiler 787 adet portakal ağacını katlettiler. Savcılık da olaya el koydu” dedi.

BU YAPILAN HUKUKSUZLUK VE KATLİAM
Avukat Ahmet Sezer, söz konusu 32 dönümlük arazinin Alanya'nın en büyük narenciye bahçesi olduğuna dikkat çekerek, “Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde görülemez. Tahliye kararını bile beklemeden 20 işçi geliyor, üstlerinde 60 ton portakal varken ağaçları köklerinden kesiyorlar. Haklarında suç duyurusunda bulunduk. Tam anlamıyla yeşil katliamı yapıldı. Tamam, sözleşme bitmiş ve mal sahibi başkasına kira vermiş olabilir. Ama bahçede ürünü olan vatandaş çıkmam diyor. O zaman yapılması gereken tahliye kararı aldırmak. Tahliye kararı alana kadar bahçede söz sahibi eski kiracıdır. Bunlar şark kurnazlığı yapıyorlar. Portakal ve limon para etmediği için ağaçları kesip ufak bir miktar zararı ödeyip kurtulacaklarını sanıyorlar ancak durum hiç de öyle değil. Burada aynı zamanda tabiat ve yeşil katliamı yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Mehmet AL
Son Güncelleme: 05.06.2016 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81