Görüş Bildir
Haberler
301 İşçinin Hayatını Kaybettiği Soma Faciasında Patron Can Gürkan'a Tahliye Kararı!

etiket 301 İşçinin Hayatını Kaybettiği Soma Faciasında Patron Can Gürkan'a Tahliye Kararı!

Emre Ordu
18.04.2019 - 20:54 Son Güncelleme: 19.04.2019 - 14:01

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu 51 sanıklı davanın temyiz başvurusunu inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği kararı onayıp, 15 yıl hapis cezasına hükümlü Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliyesine hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesi ardından başlatılan adli soruşturmada, haklarında, 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 51 sanık, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Geçen 11 Temmuz tarihinde Salih Pehlivanoğlu başkanlığındaki mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Can Gürkan'a 15 yıl hapis cezası verilmişti

Can Gürkan'a 15 yıl hapis cezası verilmişti

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a 15 yıl, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru'ya 22 yıl 6 ay, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı'ya 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik'e 18 yıl 9 ay, maden mühendisi Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Bunun yanı sıra Can Gürkan, 3 yıl süreyle maden faaliyetlerinde bulunmaktan men edildi. Ayrıca tutuksuz sanıklardan emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'e 11 yıl 8 ay, maden mühendisleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık'a 10 yıl 10'ar ay, yönetim Kurulu üyesi Haluk Sevinç, çalışanlardan Hilmi Karakoç, Mehmet Eres, Hüseyin Alkan, Fuat Ünal Aydın'a 8 yıl 4'er ay ve Murat Bodur'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Aralarında Alp Gürkan'ın da bulunduğu 37 kişi ise beraat etti.

Sadece Can Gürkan'a tahliye kararı verildi

Sadece Can Gürkan'a tahliye kararı verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, gerekçeli kararın açıklanmasından sonra hem sanıkların hem de mağdur ailelerin avukatları, üst mahkeme durumundaki İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulundu. 

Davaya bakan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Kararla birlikte, tutuklu sanıklardan sadece, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için tahliye kararı verildi. Gürkan için yurt dışı çıkış yasağı uygulanacak. Tahliye kararı Aliağa Şakran'da bulunan İzmir 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na bildirildi.

Verilen tahliye kararına sosyal medyadan tepki var...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
418
170
50
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizliyazarr

Soma halkı belediye seçimlerinde Akp ye %43.91 oy vererek birinci parti olarak seçmiş, demek ki memnunlar o zaman biz de verilen karardan memnunuz ne diyelim

clearskies

Çıkan oy sayısına bakın, sonra siktir edin..

1birsen

Bakın ben size söyleyeyim. Bu ülkede ne “çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin”diyen ağabey gibi mahzun emektarlar ne de 301 evin yürek yangını sönmeden öz... Devamını Gör