30 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!

Gazipaşa’da Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallerinin 30 yıllık içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Karasu İçme Suyu Hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

30 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!

Gazipaşa’da Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallerinin 30 yıllık içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak olan Karasu İçme Suyu Hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

17 Mart 2017 Cuma 20:33
30 yıllık içme suyu  sorunu çözülüyor!
Karalar mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallelerinin 30 yıllık sorunun bugün çözüme kavuşturulmasının sevincini yaşadıklarını belirtti. Başkan Çelik''in ardından davetlilere seslenen Başkan Türel ise Gazipaşa'ya her geldiğinde rahmetin simgesi yağmurla ilçeye geldiğini, gelişinin yine yağmurlu bir güne rastlamasının bereketin bir göstergesi olduğunu söyledi. Kaş yaylasından Göksu nehrine akan Karasu'yu 44 kilometre isale hattı ile bölge getirerek Karalar, Ilıca, Yeniköy ve Kızılgüney mahallelerinin 30 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Türel, "Antalya'da birçok köyümüzün mahallemizin içme suyu problemini çözme fırsatımız oldu. Akseki'de içme suyu problemi konuşulurdu. Seçimden sonra 5.5 ayda bu sorunu çözdük. Buranın bir köyü vardı Susuz Şahap. Buraya da su götürdük. Muhtar teşekkür etti plaket getirdi. Ne yapalım muhtar buranın ismini artık değiştirelim dedik. Susuz Şahap'ı sulu şahap yapsak biraz sulu kaçar, bir çözüm bulalım dedik. Susuz Şahap'ın susuz bölümü tarihte kaldı. Buranın da Karasu ismini değiştirelim. Aksu mu diyelim? Aksu var gerçi bir isim bulalım. 14 milyon liralık bir yatırım içme suyu projemiz. Artık evlerimizin musluklarından ak su akacak. Buradaki vatandaşlarımızın abdest alacak dahi suyu bulamadıkları zamanları biliyorum" dedi.
Büyükşehir Yasası ile birlikte yapılan hizmetleri anlatan Başkan Türel, "2014 seçimlerinden önce kırsalda 539 köyümüz vardı. Bu 539 köye toplamda yapılan yatırım miktarı içme suyu, asfalt, altayapı ne diyorsanız, 10 milyon TL idi. Şimdi sadece Karasu içme suyu projesinde 14 milyon kaynak harcayabilir hale geldik. Nereden nereye. Bütün köylere 10 milyonken büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız yol yatırımı sadece 150 trilyona yaklaştı. Eksiden hepsi 10 milyondu. Bu hizmetler 30-40-50 yıl bekliyordu" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 17.03.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81