Hava Durumu

30 kuruş memnun etmedi…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısında kentte ulaşım hizmet sunan Belediye Otobüsleri, Tramvaylar ve Özel Halk Otobüslerine biniş başına 30 kuruşluk destek verilmesi yönünde karar alınmıştı. Kararın ardından biniş destekleri uygulamaya konulurken, 1 Temmuz itibariyle ulaşım ücretlerine zam yapılmıştı. Yapılan zam ile birlikte biniş ücretleri ortalama 30 kuruş artırılırken kentte ulaşım hizmeti veren esnaf, verilen zam ve desteklerin yeterli olmadığını savundular.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
30 kuruş memnun etmedi…

Türkiye’de hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Gaziantep’te de her geçen gün pahalılaşan hayat şartları nedeniyle vatandaşlar isyan ederken, ulaşım ücretlerine zam yapıldı. 1 Temmuz itibariyle geçerli olan zamlar ile birlikte biniş ücretleri ortalama 30 kuruş oranında zamlanırken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden ulaşım hizmeti sunan otobüslere biniş desteği verilmesi kararı alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısında alınan karar doğrultusunda Belediye Otobüsleri, Tramvaylar ve Özel Halk Otobüslerine biniş başına 30 kuruşluk destek verilecek.

MALİYETLER ARTTI

Ulaşım hizmeti sunan esnaf, artan maliyetler nedeniyle ne zam miktarının ne de biniş desteğinin giderleri karşılamaya yetmediğini söylediler. Yalnızca mazot fiyatlarının bir yıl içerisinde 5 lira seviyelerinden 6 liranın üzerine çıktığını belirten esnaf, maliyetler karşısında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

AZ DA OLSA YARAMIZA MERHEM OLACAK

Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, zam ve biniş desteğinin yeterli olmadığını söyledi. Dündar, “Havuz sistemi ile ilgili esnaflarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafımız da biniş başına verilen destekten çok memnun değil. Ancak verilen destek az da olsa yaramıza merhem olacaktır” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.