|
3 puandan daha fazlası

Maç öncesi karışık duygular içerisindeydim. Nasıl olur da futbol oynamaktan başka işi olmayan, bu doğrultuda tüm sorunlarından arınmış, sadece yapacağı işe odaklanan insanlar bu denli sorumsuz hareket ederek salgın illetinin çemberi içine girmişti?

Antrenmanlar dışındaki özel hayatına dikkat etmesi gereken ve deplasmanlara bile özel uçakla gidip, dezenfekte edilmiş otellerde kalıp, camialarına karşı sorumlu olan insanlar nasıl bu kadar sorumsuz olabilirdi?

Oluşan kadro, oynanan oyun ve takım bütünlüğü içinde ortaya koyulan direnç ile futbol aklı sorunları olmayan insanların sorumsuzluğunu öteledi ama unutturmadı…

Koca bir camianın beklentilerine cevap vermesi gereken, toplumun rol modeli, gençlerin idolü insanlar, her şeyden vazgeçtik sağlıklarını acemice nasıl bu kadar riske edebilirdi? Anlamak mümkün değil.

Cezalı, sakat ve testleri pozitif çıkan oyuncuların gölgede bıraktığı Başakşehir maçı sadece 3 puanlık bir maç değil, aynı zamanda ümitlerin yeşermesi, camianın beklentisine cevap vermesi birliğini ve dirliğini sağlaması ile zirvede varlığını hissettirmesi adına büyük önem taşıyordu. Bu nedenle bu maçta ekibin birer parçası olan ve 3 puandan daha fazlasını kazandıran kaleci Kağan’dan, sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da oynamaya hazır Farukcan’dan, üç puanı getiren golü atan Yusuf Sarı’ya kadar ne yaptığını bilen bir takım izlemek gerçekten keyif verdi.

Hani derler ya “lig yeni başlıyor” diye…

Başakşehir maçı işte bu nedenle başka bir önemi daha içinde barındırıyordu…

'Kim nasıl oynadı?, Eksiği-fazlası neydi?' diye bakmadan Abdullah Avcı’nın deyimiyle parçadan bütüne doğru yol alan Trabzonspor, bugün bu ortak aklı üretip, futbolun gereklerini yerini getirebiliyorsa; düşünün Avcı’nın kafasındaki bütünlük sağlandığında yapacaklarını.

Trabzonspor sezonu nerede ve kaç puanda bitirir bilemem, ama şunu belirtmek isterim ki bu takım Pazar günü evinde Fenerbahçe ile sezonun finalini oynayacak.

Ve bu maçı Trabzonspor ile Fenerbahçe oynayacak…

Başkalarının bu maça ortak olması, bu maçta oynayamaya çalışması, şartları zorlaması ve maçın kaderini etkilemesi Trabzonspor için geçmiş yıllardan tecrübe edilmiş beyhude çabalar olur.

Çünkü bu camianın mağdur edildiğinde yaşadığı travmalar her seferinde yeni umutları, yeni isimleri ve yeni hedefleri doğuruyor…

#Trabzonspor
#Başakşehir
#Abdullah Avcı
#Fenerbahçe
3 yıl önce
3 puandan daha fazlası
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset