Görüş Bildir
Haberler
3. Havalimanı İnşaatında 400 İşçi Hayatını Kaybetti' İddiası Meclis Gündeminde

etiket 3. Havalimanı İnşaatında 400 İşçi Hayatını Kaybetti' İddiası Meclis Gündeminde

Yasin Arslan
13.02.2018 - 11:49 Son Güncelleme: 13.02.2018 - 16:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 31 bin kişinin çalıştığı 3. havalimanı inşaatında 400 işçinin hayatını kaybettiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Ağababa, Meclise verdiği soru önergesinde inşaatta bugüne kadar kaç işçinin hayatını kaybettiğini ve bu ölümlerin üzerinin örtülüp örtülmediğini sordu. Çalışma ve Sosyal Bakanlğı'ndan yapılan açıklamada bugüne kadar 27 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ağbaba, '3. havalimanı inşaatında 400 işçi hayatını kaybetti' iddialarını Meclise taşıdı.

Ağbaba, '3. havalimanı inşaatında 400 işçi hayatını kaybetti' iddialarını Meclise taşıdı.

CHP İşçi Sendikaları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba gazetelere yansıyan '3. havalimanı inşaatında 400 işçi hayatını kaybetti' iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Ağababa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun cevaplaması talebiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Ağababa, Sarıeroğlu'nun cevaplaması için şu soruları sordu:

Ağababa, Sarıeroğlu'nun cevaplaması için şu soruları sordu:
  • İstanbul 3. Havalimanı inşaatının başlangıcından itibaren çalışan kaç kişi hayatını kaybetmiştir ve ölüm nedenleri nelerdir? Kaç kişi meslek hastalığına yakalanmıştır? Kaç kişi iş kazası sonucu yaralanmıştır?

  • İnşaatta işçilere acele edilmesi hususunda baskı yapıldığı, iş güvenliği önlemlerinin göz ardı edildiği iddiaları doğru mudur? İnşaat alanında kaç İş Güvenliği Uzmanı bulunmaktadır? Denetimlerde bu yönde bir bulguya ulaşılmış mıdır?

'Ölen işçilerin ailelerine para verildi mi?'

'Ölen işçilerin ailelerine para verildi mi?'
  • İnşaatta iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden işçilerin ailelerine para ödenerek vakaların üzerinin örtüldüğü iddiaları ile ilgili Bakanlığınızın bir incelemesi bulunmakta mıdır?

  • 3. Havalimanı inşaatında ana yükleniciler ile birlikte taşeron şirketler dahil toplamda kaç şirket faaliyet göstermektedir? İnşaat alanında toplam çalışan sayısı kaçtır?

  • 3. Havalimanı inşaatının büyüklüğü göz önünde bulundurularak, faaliyet gösteren şirketlerin geçmişe dair iş güvenliği incelemeleri yapılmış mıdır? Bu şirketlerin geçmişte gösterdikleri faaliyetler sırasında iş cinayeti vakaları bulunmakta mıdır?

Cumhuriyet Gazetesi haberi dün manşetten vermişti.

Cumhuriyet Gazetesi haberi dün manşetten vermişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Kızmaz'ın manşete taşınan haberinde 3. havalimanında hafriyat kamyonu sürücüsü C.'nin iddialarına yer verildi. Şoför C, havalimanı inşaatı sırasında bugüne kadar 400 işçinin hayatını kaybettiğini ve bu kazaların basına yansıtılmadığını iddia etti. Ayrıca haberde ölen işçilerin ailelerine para verilerek susturulduğu iddia edildi.

Bakanlık: "27 işçi hayatını kaybetti"

Bakanlık: "27 işçi hayatını kaybetti"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş kazaları tartışmalarıyla gündeme gelen 3. Havalimanı inşaatıyla ilgili açıklama yaptı ve havalimanı inşaatında bugüne kadar 27 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi’”nin yürüttüğü 3. Havalimanı İnşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir.

İlgili projenin başladığı tarihten itibaren görevlendirilen Bakanlığımız İş Müfettişleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30 bini aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
141
85
29
22
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

muhalefet olacaz diye isin bokunu cikardiniz iyice 300 isci hayatini kaybetmis. Yazik Ataturkun kurdugu partiyi ne hale getirdiniz

uranicus

Dünyadan haberiniz yok işte bu kadar koyun oldunuz.Haftada 5 kişi öldüğünü ist da bütün inşaat alemi biliyor. Para herşeyi çözüyor.Aileye 500-600 bin veriyor... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

TAMAM BEN DE AKP Yİ SEVMİYORUM AMA BU KADARI DA ABARTI. BÜYÜK BİR PROJE İLLA BİR İKİ KİŞİ ÖLMÜŞTÜR ANCAK 400 ABARTILI BİR SAYI. NÜKLEER SANTRAL Mİ BU ?

Pasif Kullanıcı

"İLLA BİR- İKİ KİŞİ ÖLMÜŞTÜR" ne la!? Ne kadar rahat söylenir hale gelmiş...

humanistkus

3.havalimanı inşaatında bir işçinin ölümüne dair bile haber görmedim, bu nasıl medya! Kim Kardashian'ın poposunun daha çok haberi var...