Koru Belediyesi Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 88. Yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği  Koru 3. Genç Ahşap Heykel Sempozyumu sona ererken, sempozyuma katılan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerin yaptıkları eserler Koru sahilinde sergilendi.
1 Ağustos’ta başlayıp, 16 Ağustos’ta sona eren sempozyum sonrasında ortaya çıkan ahşap heykeller Koru 20 Ağustos  Atatürk Parkında sergilendi. Serginin açılışını CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve CHP İl Başkanı Özcan Özel gerçekleştirdi.
Serginin açılışında konuşan Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 88. yılını çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdiklerini, Atatürk İlke ve devrimlerinin yol gösterici ışığında yürümeye devam edeceklerini söyledi
Yaman,  15 gün devam eden Koru 3. Genç Ahşap Heykel Sempozyumu da bu etkinliğin bir parçası olduğunu belirterek “Hayatlarını sanata adayan  genç sanatçılarla beraber ortaya çıkarttığımız bu sergi umuyorum ki gelecek nesillere ışık olur, her bir parça hayata dair önemli şeyler anlatıyor. Genç, sanatçılarımız  tarafından hazırlanan eserler Koru Atatürk Parkında sergileniyor. Bu yılki sempozyumla 16 ayrı ahşap heykelimiz oluştu. Biz sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi bir görev olarak görüyoruz" dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Atatürk’le Yalova’nın ayrılmaz bir parça olduğunu, Atatürk’ün Koruya gelişinin  88. Yılında böylesi anlamlı bir etkinliği yapmasından dolayı Koru Belediyesini kutladığını, Atatürk'ün Yalova'da 330 gün geçirdiğini ve birçok çalışmanın temellerini da  burada attığını belirterek şöyle konuştu.
“Atatürk Yalova'ya ilk kez 19 Ağustos 1929'da geliyor, 20 Ağustos’ta da Koru Beldesine. Atatürk’ün Yalova’dan son ayrıldığı tarih ise 1 Şubat 1938. Atatürk, Termal Kaplıcalarında yaptırdığı Termal Otel’in açılışına katılıp Yalova’dan ayrılıyor. Atatürk 1929’dan 1938 tarihine kadar  bu süre içerisinde 330 gün Yalova'da kalmış. Türk Dil Kurumu'nu, Türk Tarih Kurumu'nu, meslek okullarını, Serbest Cumhuriyet Fıkrası'nı, çok partili yaşama geçişin temellerini Yalova'da atarak  Yalova'ya 'Benim Kentim' demiştir.  Bu kent, cumhuriyetin bir yazlık başkentidir. Bu kent, bir dönüşüm noktasıdır. Bizler, Atatürk’ün kentinde yaşayanlar olarak Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden asla taviz vermeyeceğiz”
Konuşmaların ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve CHP İl Başkanı Özcan Özel, 3. Koru Genç Ahşap Heykel Sempozyumu’na  katılan Mimar Sinan Üniversitesi’nde öğrenim gören genç heykeltıraşlardan Gamze Küçük, Azra Alper, Uğur Savaş, Murat Özver, Burcu Erden ve sempozyum koordinatörü  Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın’a katkılarından dolayı plaket verdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim