Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 başkanı topa tuttu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski otogar satışı konusunda kendisini hedef tahtasına koyanlara yüklendi.

Mehmet Yeloğlu’na (AK Parti İl Başkanı): 2008’de Antakya Belediye Başkanı iken, eski Otogarı ‘kat karşılığı’ ihaleye çıkardı. Bugün satışa karşı, ‘satışı engellerim’ diyor. Kendisi, AK Parti İl Başkanı. 3 yıldır Bakanlık’ta bekleyen, engellenen ‘37 Hektarlık Kentsel Dönüşüm’ projemiz duruyor. Bakanlık’ta bekliyor. Kurtuluş Caddesi – Haraparası arası 37 hektarlık alanla ilgili, Bakan’la defalarca görüştüm. ‘EVET’ diyor, ama projemiz 3 yıldır nedense onaylanmıyor, engelleniyor. AK Parti İl Başkanı, buyursun, bu konuda bize destek olsun. Kentsel Dönüşüm Projesi, AKP’li belediye olunca oluyor da, CHP’li belediye olunca mı olmuyor? Neden engelleniyor? Antakya halkı, YELOĞLU’nun, AVM’lere ruhsat veren belediye başkanı olduğunu iyi biliyor.

Hikmet Çinçin’e (ATSO Başkanı): ATSO Başkanı satışa karşı! O da ana binayı satışa çıkardı. Baskılar üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Şimdi de Mutfak Müzesi’ni satışa çıkardı. Buraları üyelerine kazandırsa iyi olmaz mı? Antakya’da esnaf, ticaret erbabı sıkıntılı; elektrik, akaryakıt zamları, vergi artışları, işletmeleri ve işyeri sahiplerinin belini büktü. ATSO Başkanı, üyelerinin bu sıkıntılarına el atsa… Zamlara karşı çıksa iyi olurdu… Ben, Antakya Belediye Başkanıyken, Hikmet Çinçin benden arsa istedi. ‘Hemen bina yapacağız’ demişti. Çevre yolu karşısında, biz de kendisine çok ucuza arsa verdik. Aradan 11 sene geçti, ortada bina yok. Köprüdeki mevcut binayı da satışa çıkarmıştı. Yerine yapılan binanın demirleri kibrit gibi. Yaşanan ortada! Arşimet’in kanununu bile ters-yüz ettiler.

Kadir Teksöz’e (HESOB Başkanı): Bu arkadaşımız, geçen sene Asi’de projemiz bitmemişken, selfie yapmıştı! Şimdi neden yapmıyor? Bana teşekkür borcu var… AVM’ler ve Suriye olayları yüzünden Antakya esnafı siftah edemeden kepenk kapatıyor. Birlik Başkanı, bu esnafın hakkını arasın. Eski otogar esnafını geziyor! Bu esnafımızın tedirgin olmasına gerek yok. Yeni işyerleri yine yapılacak, hem de daha modern şekilde. STK’lar dingin olmalı, tarafsız olmalı. Dingin duracak ki değer bulsun, sizler dinlenebilin… Vakıf İşhanı’nı, Büyükşehir olarak yeşil alan yapmak istedik. Ancak Kurul, isteğimizi reddetti. Biz de işi Anıtlar Yüksek Kurulu’na götüreceğiz. Orası da itirazımızı reddederse, yapacak bir şey kalmamış demektir. Esnafımıza da, 2008’de bina için arsa vermiştik, hem de çok ucuza. Hani nerede bina?
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, bu açıklamalarını önceki gün, Mazman Radyo’da, Mithat Öztürk ile gerçekleşen programda dile getirdi. -Cemil Yıldız