29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Zeytinburnu’nda binlerce vatandaşın Zeytinburnu İstasyon Meydanı’nda toplanması ile başladı. Ellerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan vatandaşlar yürüyüşe geçti. CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, İYİ Parti ilçe Başkanı Hasan Hoşben Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Zeytinburnu’lu vatandaş eşlik etti.
 

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

CHP İlçe Başkanı Metin Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda belirttiği gibi kurduğu Cumhuriyet ve kurduğu devlet için dahili ve harici bedhahlar olabilir demişti. Cumhuriyetin 96.yılında bugün bu dâhili ve harici bedhahları Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tarihe gömmeye söz vermiş Atatürk'ün askerleriyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Biz halk olarak Atatürk'e, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün ve Cumhuriyeti korumak ve kollamak için andımız var. Atatürk'ün 96.yıl önce yaktığı Cumhuriyet meşalesiyle yurdumuzu yönümüzü aydınlatmaya devam ediyor. Bu meşaleyi hiç kimsenin söndürmeye gücü yetmeyecektir’’Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ve ülkemizi gençlere emanet etti. Bize yakışan da hem onu yaşatmak, hem de ileri götürmektir. Cumhuriyet demek; kadının özgürlüğü demektir, Cumhuriyet demek gençlerin akıl bilim yolunda ilerlemesi demek, Cumhuriyet demek çocukların umudu demek, Cumhuriyet demek büyüklerimizin tecrübelerini anlamak demek, Cumhuriyet demek birbirimize sahip çıkmak demek, kimsesizlerin kimsesi olmak demek, sahiplenmek demek, Cumhuriyet demek siz demek, birlik beraberlik demek. Bize düşen de bunu en iyi şekilde yaşatmak ve sonsuza dek mücadelemizi sürdürmektir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın birlik beraberliğimiz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.  


CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben, İl Başkanı Buğra Kavuncu birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 





 

Editör: TE Bilisim