Sertifika Töreni Cumhuriyet İlkokulu Spor Salonunda yapıldı. Yapılan tören,  İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan,  Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulutoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Bilgin,  Okul Müdürü Ahmet Pekmezci ile okul temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan yaptığı  konuşmasında; ” Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” çerçevesinde burada toplandık.         
                  Bu kapsam da, Bayburt’ta sağlığa uygun hareket eden ve bu kuralları yerine getiren  okullarımıza "Beyaz Bayrak" verildi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından düzenlenen Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi kapsamında Bayburt Milli Eğitim ve Halk Sağlığı Müdürlükleri il genelindeki okullarda denetleme yaptı. Temizlik, hijyen konularında sınıf, tuvalet ve okulun tümü ele alınarak yapılan kontrollerde Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum” dedi.
  Beyaz Bayrak almış olmanın yeterli olmadığını vurgulaya Çağlayan, bunun sürdürebilir olmasının önemine değindi. Hassaten bu konuya vurgu yapmak istediğini belirten Çağlayan, esas yarışmanın bundan sonra başladığını, temizlik konusunda her okulumuzun azami derecede dikkatli davranmasını gerektiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
    Daha sonra söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Sağlık Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı arasında ortak yürütülen faaliyetlerinin arttığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:’ Bu durum toplumda sağlık farkındalığının değişmesiyle alakalı bir durumdur. Önceden Sağlık Bakanlığı denildiği zaman, çoğu hastalarımızın hastaneye, doktora ,sağlık kuruluşlarına başvurduğu   durum algılanıyordu. Biz bu kanıyı yıkmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı hasta olmayanların Bakanlığı ya da kişilerin hasta olmadan önce ve oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek için son yıllarda Bakanlığımızın çalışmaları var. Bunlardan birisi Sağlıklı Yaşam ,Sağlıklı Beslenme. Son üç yıldır okullarda Sağlıklı Beslenme adı altında yürüttüğümüz çocuklarımıza süt ve kuru üzüm vermek üzere,  zararlı alışkanlıklarının değişmesini hedefliyoruz. Kantinlerde zararlı maddelerinin satılmasını önleyerek, sağlıklı besinlerin tüketilmesini hedefliyoruz. Son 3 aydır da, sağlıklı yaşam kültürü olarak bisiklet dağıtımımız devam etti. Hedefimiz öğrencilerimizi sağlıklı bir yaşam konusunda bilinçlendirmektedir. Bu kapsamda Beyaz Bayrak alan 28 okul yöneticilerimizi tebrik ediyorum dedi.      
  .
                     2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA    
BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANAN OKULLAR

 
SIRA NO OKULUN ADI
1 Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
2 Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi
3 Bayburt Rekabet Kurumu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
4 Bayburt Fen Lisesi
5 Kop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
6 Bayburt Anadolu Lisesi
7 Şehit Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi
8 Bayburt Korkut Ata Anadolu Lisesi
9 Bayburt Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi
10 Bahir Necati Sorguç Pansiyonlu İmam Hatip Ortaokulu
11 Şehit Recep Eşiyok İmam Hatip Ortaokulu
12 Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu
13 Yüzbaşı Şehit Agah İmam Hatip Ortaokulu
14 Kaleardı 75.Yıl İmam Hatip Ortaokulu
15 Mahmut Kemal Yanbeğ İlkokulu
16 Cumhuriyet İlkokulu
17 Kaleardı İlkokulu
18 Şehit Nevzat Kaya İlkokulu
19 Şair Zihni İlkokulu
20 TOKİ Şair Celali İlkokulu
21 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu
22 85.Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu
23 Çoruh Anaokulu
24 75.Yıl Anaokulu
25 Kır Çiçekleri Anaokulu
26 Aydıntepe Çok Programlı Lisesi
27 Aydıntepe İmam Hatip Ortaokulu
28 Demirözü Mustafa Köseoğlu Çok Programlı Lisesi