25 Mart 2017 00:03

Ünlü filmler, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde

20-30 Nisan'da gerçekleşecek olan, dünyaca ünlü filmlerin yer alacağı 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde jüri başkanlığında Onur Ünlü olacak.

Paylaş

Sinemaseverlerin her yıl merakla beklediği 28. Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl da bol sürprizli bir programla 20-30 Nisan tarihleri arasında izleyicileri ile buluşacak.

Festivalin Dünya Sineması bu yıl; Anısına, Berlin’den Taze Taze, Bir Ülke: İspanya, Terence Davies Retrospektifi, Körleşme, Usta İşi ve Dünya Festivallerinden bölümlerinden oluşacak.

Anısına” bölümünde 10 sene önce aramızdan ayrılan Michelangelo Antonioni Passenger, Ingmar Bergman Smiles of a Summer Night filmleri ile anılırken; Abbas Kiarostami Close up, Andrzej Wajda Afterimage, Jacques Rivette ise La Bande des Quatre filmleri ile bu seçkide yer alacak.

FESTİVALİN UZUN YARIŞMA FİLMLERİ BELLİ OLDU

28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışmasına başvuran 41 film arasından Gülden Treske, Şenay Aydemir ve Şeyma Balcı’dan oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucu ön elemeyi geçen 11 film belirlendi. 

Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimlerde Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, OlenaYershova ve Hasan Akbulut’tan oluşan seçiciler kurulu filmleri izleyici ile birlikte izleyecek. Yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası söyleşi imkanı da olacak.

BERLİN’DEN TAZE TAZE

Festival, bu yıl Berlin Film Festivali’nde gösterilen ve yarışan filmleri “Berlin’den Taze Taze” bölümünde Ankara’ya taşıyacak. Berlin Film Festivali’nin açılışını yapan Etienne Comar’ın ilk filmi Django, “Altın Ayı” ödülünü kazananan Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin filmi On Body and Soul, En iyi Senaryo ödülüne layık görülen Sebastian Lelio imzalı film A Fantastic Woman izleyici ile buluşacak. Seçkide gösterilecek diğer filmler; Agnieszka Holland – Spoor, Calin Peter Netzer – Ana , Mon Amour, Thomas Arslan – Bright Nights, Andres Veiel – Beuys.

BİR ÜLKE: İSPANYA

Dikkat çeken yapımları ile İspanyol sinemasının son 10 yılına “Bir Ülke” bölümünde hak ettiği ilgiyi veren festival, birbirinden renkli İspanyol yapımı film sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Başlıca filmler; David Trueba – Living Is Easy with Eyes Closed, Luis García Berlanga – The Executioner, Cesc Gay – Truman, Raúl Arévalo – The Fury of a Patient Man, Carlos Saura – Beyond Flamenco.

KÖRLEŞME

Festivalin teması olarak belirlenen “Körleşme” bölümünde ise ders niteliğindeki filmler ile “Sinema bizi ne zaman körleştirir, seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur” sorularına yanıt arayacak. Bu bölümün öne çıkan filmleri arasında Kirsten Johnson imzalı Cameraperson, Wim Wenders başyapıtı Paris Texas, Stanley Kubrick’in unutulmaz filmi A Clockwork Orange da yer alıyor. 

BELİRLENEN 11 FİLM

- Albüm,  Yön. Mehmet Can Mertoğlu
- Babamın Kanatları,  Yön. Kıvanç Sezer
- Genco,  Yön. Ali Kemal Çınar
- Kaygı,  Yön. Ceylan Özgün Özçelik
- Koca Dünya,  Yön. Reha Erdem
- Martı,  Yön. Erkan Tunç
- Rüzgarda Salınan Nilüfer,  Yön. Seren Yüce
- Rüya,  Yön. Derviş Zaim 
- Siyah Karga,  Yön. Tayfur Aydın
- Taş,  Yön. Orhan Eskiköy
- Zer,  Yön. Kazım Öz (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalyan kaleci Buffon tarihe geçti

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan: Bu kutuplaşmayı dağıtmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...