27 askerin öldüğü saldırının ardından İran'dan Pakistan'a tehdit: Bedel ödenecek

27 askerin öldüğü saldırının ardından İran'dan Pakistan'a tehdit: Bedel ödenecek
© Morteza Salehi/Tasnim News Agency/via REUTERS
© Morteza Salehi/Tasnim News Agency/via REUTERS
By Zehra Yildiz
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İran, ülkenin güneydoğusunda Devrim Muhafızlarını hedef alarak 27 askerin hayatını kaybetmesine sebep olan intihar saldırısından dolayı Pakistan’ın “ağır bedel ödeyeceğini” söyledi Devrim Muhafızları lideri

REKLAM

İran, ülkenin güneydoğusunda Devrim Muhafızlarını hedef alan ve 27 askerin hayatını kaybetmesine sebep olan intihar saldırısında Sünni militanları destelediği gerekçesiyle Pakistan'ın "ağır bedel ödeyeceğini" söyledi.

Devrim Muhafızları komutanı Muhammed Ali Jafari, “Pakistan ordusu neden Devrim Muhafızları karşıtlarının ülkesine sığınmasına izin veriyor? Hiç şüphesiz bunun karşılığında Pakistan ağır bedel ödeyecektir” ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra Jafari, Tahran yönetiminin bölgesel ‘rakipleri’ Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) de ülkedeki Sünni grupları desteklediği gerekçesiyle suçladı.

Jafari ayrıca, söz konusu ülkelerin “misilleme operasyonları” ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Diğer yandan Pakistan, Suudi Arabistan ve BAE suçlamaları reddetti.

Ne olmuştu?

İntihar saldırısı, İran'ın Pakistan sınırına yakın Sistan Belücistan eyaletinde Haş - Zahidan yolu üzerinde gerçekleştirilmişti.

Devrim Muhafızları Ordusu, saldırının yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askerleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilerek yapıldığını açıklamıştı.

Ülkedeki "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu” ileri süren Ceyşül Adl isimli örgüt ise saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

ABD ve Körfez ülkeleri, İran Devrim Muhafızları Ordusu üyesi 9 kişiyi terör listesine aldı

İran 25 kişinin öldüğü saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu

Pakistan'da şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucu en az 55 kişi can verdi