'25 yıllık hizmeti 2.5 yılda yaptık'

Bir dizi temel atma ve açılış töreni için dün Alanya'ya gelen BŞB Başkanı Türel, birçok müjde verdi.

'25 yıllık hizmeti 2.5 yılda yaptık'

Bir dizi temel atma ve açılış töreni için dün Alanya'ya gelen BŞB Başkanı Türel, birçok müjde verdi.

22 Ekim 2016 Cumartesi 01:21
'25 yıllık hizmeti  2.5 yılda yaptık'
Bir dizi temel atma ve açılış töreni için dün Alanya'ya gelen BŞB Başkanı Türel, birçok müjde verdi. Hizmetin artık daha hızlı bir şekilde yapıldığını belirten Türel, “Gazipaşa ve Alanya'da bir proje bitiyor, diğeri başlıyor. Eskiden 25 yılda yapılamayan hizmetleri 2,5 senede yaptık. Bundan sonra her ay Alanya'ya gelerek ya bir temel atacağız ya da açılış yapacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dizi açılış etkinliğine katılmak üzere dün Alanya'ya geldi. Başkan Türel ilk olarak Gazipaşa'da düzenlenen '7. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'ne' katılan Başkan Türel, daha sonra Dim Çayı'nda yapılan ve 12 mahalleyi birbirine bağlayacak olan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Türel ve beraberindeki heyet sonrasında ise Gazipaşa yolu üzerinde bulunan Aytap Mevkii'nde Alanya-Gazipaşa Kadınlar Plajı'nın temel atma programına katıldı. Türel'i burada Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Programın açılışında konuşan Ak Parti Alanya Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, "Bu proje kadınları çok onurlandırdı. Buraya katılan tüm kadınlarımıza ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Menderes Türel Başkanımıza da kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engelli bireylerimize gösterdiği destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
'ÖNEMLİ OLAN ŞEHRİMİZ HİZMET KAZANSIN'
Yücel ise, “Şehirlerimiz büyüdükçe vizyon kazanıyor, misyon kazanıyor ve gittikçe de ilerliyor. Şehirlerimize sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok yatırımlar yapıyoruz. Burada yatırımları Büyükşehir ya da ilçe belediyelerinin yapması değil, önemli olan şehirlerimizin hizmetler kazanmasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bizimle aynı düşüncede olduğuna inanıyoruz. Şehrimize yapılan bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Kaymakam Tanrıseven de “Böyle bir hizmetten dolayı son derece mutluyum” diyerek Türel’e teşekkür etti.
'KÜÇÜK AYRINTILAR, BÜYÜK MEMNUNİYETE DÖNÜŞÜYOR'
Türel, yaptıkları hizmetin reklamını yapmadıklarına dikkat çekerek, "Bunları sadece siyasi bir amaç için değil, insani amaç için yaparız. Yaptığımız çalışmaların her biri birbirinden kıymetlidir. Ama insana temas eden, insanı yücelten hizmetler çok daha farklı ve anlamlıdır. Bazen çok küçük ayrıntılar, vatandaşın çok büyük bir memnuniyetine dönüşüyor. Onlarca kavşak yapıyorsunuz ama bir tepenin üzerine Türk Bayrağı diktiğinizde aldığınız dua ve alkışın haddi hesabı yok. Gerçekler ayrıntılarda saklıdır diyorlar ya işte mesele budur. Kadınlar Plajı'nı da Antalya'da hizmete açtığımızda belki de yaptığımız hizmetlerin içinde en çok hayır duası aldığımız çalışma Kadınlar projesi oldu.” diye konuştu.
'30 SENEDİR DENİZE GİREMEMİŞLER'
Türel şöyle devam ediyor: “Orada bir hatıra defterimiz var o deftere kadınlarımızın yazdıkları yazıları bi okusanız duygulanmamanız mümkün değil. Bir tanesi diyor ki 'Başkanım ben sana oy vermedim. Senin siyasi partine de hiç oy vermedim. Ama Allah senden razı olsun bu hizmeti bize sundun, bizim en çok kullandığımız hizmetlerinizden birisi bu oldu. İşte böylesine önemli bir yatırımı şimdi Alanya ve Gazipaşa'nın tam ortak buluşma noktası olan Uğrak'ta açacağız. Bu nokta Gazipaşa'ya daha yakın ama Alanya'nın da sınırları içerisinde. Hatta Akseki ve İbradı ve Gündoğmuş'a da hizmet edecek bir yer.
‘ŞİMDİ DAHA HIZLI HİZMET GİDİYOR’
Dün Antalya'mızda Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş vardı. Alanya, Gazipaşa Kadınlar Plajı'nın temelini atacağımızdan bahsettim. 'Yav Menderes Bey dedi. Nereden aklına geldi’ Ben de Sayın Başbakan Yardımcım keşke ilk dönemde yapsaydım dedim. Bu hizmetler kolay olmuyor. Küçük bir hizmetin dahi alan tahsisini almak, daha sonra projesini ve ihalesini yapmak ardından da temelini atıp inşaatı tamamlamak seneler alıyor. Yanlış anlamayın bunları biz bir kaç senede tamamlarken, bunlar geçmişte onlarca sene tamamlanamazdı. Şimdi şükürler olsun bir kaç senede artık bunları vatandaşımızın hizmetine sunabiliyoruz.
'KADINLAR PLAJI TOPLUMU BİRLEŞTİRECEK'
Şimdi bakıyorum ki burada da kadınlarımız farklı siyasi partilere oy ve gönül verseler de farklı ülkelerin insanları olsalar da burada buluşuyorlar ve buranın nimetini, kıymetini paylaşıyorlar. İşte bu birleşme ruhu 15 Temmuz'da Türkiye'de demokrasi destanı yazdı. Bizler bir oldukça, beraber oldukça bizim Allah'ın izniyle bileğimizi kimse bükemez. Bunu herkes böyle bilsin. İşte bu hizmetler, bu ülkeyi ayrıştıran değil ama maalesef senelerce bu hizmetler hep Türkiye'yi, ayrıştıran hizmetlermiş gibi topluma yansıtılıp böyle pompalandı. Bu hizmetler toplumu ayrıştırmaz, Antalya Kadınlar Plajı'nda olduğu gibi toplumu birleştirir. Alanya Gazipaşa Kadınlar Plajı'da toplumu birleştirecek.
'ÜCRETSİZ SERVİS OLACAK'
Burası Alanya'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta. Gazipaşa'ya da 15 kilometre uzaklıkta. Vatandaşlarımızın en rahat bir şekilde buraya ulaşabilmesi için hem Alanya merkezinden, hem de Gazipaşa merkezinden ücretsiz otobüs seferlerini buraya düzenleyeceğiz. Bunlar yarım saatte bir periyodik olarak gün boyunca çalışacak. Böylelikle bütün vatandaşlarımız sabahın 8'inden, akşamın 8'ine kadar kaçta istiyorlarsa buraya kadar gelecekler ve dönecekler. Biz kadınlarımızın her türlü rahatını düşüyoruz.
AK KÖPRÜ'YÜ ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇACAĞIZ'
Buraya Ak Köprü inşaatını yerinde inceleyip geldim. Hayaldi. Kimse inanmıyordu. Temeli atıyorken Alanyalılar 4'ncü Boğaz Köprüsü hayırlı olsun diye yazmışlardı. Artık arada çok az bir mesafe kalmış. İnşallah önümüzdeki ay içinde açılışını yaparız. Dim Çayı'nın iki yanını bir araya getirip 12 mahalleyi de birbirine birleştireceğiz. Mahmutlar, Cikcilli içme suyu projemiz tamamlandı. 17 milyon TL'lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Alanya'nın çevre yolu ve kavşakları ile ilgili inşaatlarına da en kısa sürede başlıyoruz. Bundan Gazipaşa’mızda, Alanya’mızda her ay ya bir açılış, ya da bir temel atma töreninde sizlerle buluşacağız.
'25 YILDA YAPILACAK OLANI 2.5 SENEDE YAPTIK'
Göreve gelir gelmez Ak Köprü'nün temelini attık. 7.5 8 milyon TL değerinde şık bir eser şimdi tamamlanıyor. Orada bir şey sordum. Dedim ki sevgili muhtarlarım, size bir şey sormak istiyorum. Zaman zaman hep tartışılıyoruz, eleştiriliyoruz. Büyükşehir Yasasıyla hizmet imkanlarının daraldığından bahsediliyor. Acaba büyükşehir yasası olmasaydı, bizde burada hizmet imkanı bulmasaydık, Ak Köprü yapılır mıydı, yapılmaz mıydı?. Muhtar mikrofonu aldı. Dedi ki, özel idare zamanında buralara bu hizmetler yapılırdı, özel idarenin bu 12 köye bütçesi şu kadardı. Eğer o bütçeyle bu köprü yapılsaydı 25 senede zor biterdi. O 25 sene dedikleri hizmet şimdi 2.5 senede bitti. Tüm hizmetler vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”
Son Güncelleme: 22.10.2016 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81