Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
24 Haziran’da Antalya’da yaşananlar!
25 Haziran 2018 Pazartesi 03:36

24 Haziran’da Antalya’da yaşananlar!

24 Haziran’da büyük bir katılımla gerçekleşen seçimler hakkında, Antalya’nın önde gelenleri görüşlerini dile getirdi.

 Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde, oy kullanma oranı tarihin en yüksek boyutlarına ulaştı. 

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİDİK


24 Haziran seçimleriyle ilgili ilk görüşü,  Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan dile getirdi. Seçimlerin hukuka uygun gerçekleştirilmesi için, her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Balkan; “Biz Antalya Barosu olarak ilk gün söylediğimiz gibi seçim iş ve işlemlerin hukuka uygun yürütülmesi, halkın iradesinin sandıklara ve sonuçlara doğru bir biçimde yansıması için hukuksal sorunluluğumuzu yerine getirdik. Müşahit avukatlarımız okullarda görevlerini layıkıyla yaptılar. Aynı zamanda Baro’da daha önce yurttaşlarımıza duyurduğumuz telefonlarla gelen bilgileri değerlendirdik. Yapılabilecek bir şey varsa avukat arkadaşlara duyurusunu yaptık.  Seçim usulsüzlükleri konusunda önceki seçimlere göre yaşanan problemlerin sayısında bir artış var. Biz elimizden geldiğince sorunların,  hukuka uygun bir şekilde çözülmesi için katkı sağladık” diye konuştu.  Antalya’da sabahın ilk saatlerinde, oy kullanmada bazı sorunların yaşandığını, buna mukabil yaşanan sorunlar hakkında tutanaklar tutulduğunu aktaran Baro Başkanı Polat Balkan; “ Sabahtan bu yana birçok problem iletildi. Sandık kurullarının oluşumundan, oy kullanma nasıl yapılacağına, özellikle 142 örnek belgeleriyle ilgili sorun yaşandı. Konyaaltı Caddesi’ndeki Barbaros İlköğretim Okulu’nda bu problemde gerekli tutanaklar düzenlenerek giderildi. Avukat müşahitlerimizin sandık görevlileri tarafından çıkarılmak istenmesi gibi olay birkaç yerde oldu. Biz zaten daha önce bütün siyasi partilerle iletişime geçtik. Ben bütün siyasi partilerin il başkanlarını aradım, temel derdimizi kendilerine ilettim, her birinden müşahit kartları istedim, birçok siyasi parti bize müşahit kartı gönderdi. Biz de bu müşahit kartları görev almak isteyen meslektaşlarımıza verdik. Meslektaşlarımız da bu müşahit kartlarıyla görev yapıyorlar. Birkaç yerde bu olaylar yaşandı ama anlattık, sorunu çözdük” ifadelerini kullandı. 
 

fatin-iltar.jpg

ILTAR’DAN 24 HAZİRAN ELEŞTİRİSİ


Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, 24 Haziran seçimleri için değişim öngörüsünde bulundu. Seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılmasını eleştiren Iltar, “Biz Eğitimciyiz. Bu kadar öğrenci, bugün bu saatte, bu tarihte 2 milyon 300 bin öğrenci bugün geleceklerini belirlemek için bir sınava gireceklerdi. Bu ülkede bu gençlerin geleceklerini hiçe sayarak bugün kendi gelecekleri için seçim yapanlar, inşallah hayal kırıklığına uğrarlar. Geleceğimiz için, ülkemiz için demokratik bir hak için, hukuk için, adalet için değişime ihtiyaç var. Umuyorum bu seçim sonucunda bu gerekli değişim yaşanır. Ülkenin her yerinde birlik beraberlik ve kardeşlik, dostluk yaşanır. Sabah oy vermek için gittiğim okulda katılım oldukça yüksekti. Özellikle ben Muratpaşa bölgesindeydim. Gittiğim okullarda katılım yüzde yüze yakındı.  Gençler oy verme konusunda oldukça duyarlı. Onların bilinçli bir şekilde oy kullanması, bizi mutlu ediyor ve umutlandırıyor” diye konuştu.  

mehmet-balik.jpg

HALKIN İLGİSİNDEN DOLAYI UMUTLUYUZ


Birleşik Kamu iş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. 24 Haziran tarihinin son derece önemli bir tarih olduğuna vurgu yapan Balık, seçim sonuçları konusunda iddialı konuştu. Balık; “Ülkemiz için son derece önemli bir seçim 24 Haziran seçimleri. Yüzlerce kamu personelinin yok sayıldığı, açlık sınırının altında ücret aldığı bu dönemde, bu seçimler bir umut oldu. İnsanlar umutla geleceğe bakar oldular. Birçok personele 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi, asgari ücretin 2 bin 200 liraya yükseltilmesi, memurlara ve kamu çalışanlarına birçok hakların verileceğinin vaat edilmesi iyi bir başlangıç oldu. Burada mevcut iktidarın 16 yıllık saltanatının sona ereceğini düşünüyorum. Sabah oy vermeye gittiğimde sandıkta oy kullanım oranı yüzde 70’lere yaklaşmıştı. İlk 1 saatte 150 kişinin oy kullanması, katılımın son derece yüksek olacağını gösteriyor. Bu ülke genelinde de böyle. İyi olacak. Umutluyuz, halk tamam diyecek” ifadelerini kullandı. 

songul-baskaya-001.jpg

İNSANLARDA BÜYÜK HEYECAN VAR


Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili Aday Adayı olan gazeteci Songül Başkaya da, seçimlerde oy kullanma oranın artışına dikkat çekti.  Toplumun 16 yıldır kutuplaştığına dikkat çeken Başkaya;  Antalya’da Muharrem İnce’nin oylarının, CHP’nin oy oranını geçeğini söyledi.  24 Haziran seçimlerinde halkta ciddi bir heyecan dalgasının oluştuğuna dikkat çeken Başkaya; “Son yılların en önemli seçimlerinden bir tanesini yaşıyoruz Türkiye olarak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen yeni bir sisteme geçiş yaptık. Başbakanlık sistemi kalkıyor, milletvekili sayısı arttı. Ama her şeyin ötesinde toplumda 16 yıllık süren bir iktidarın yorgunluğu ve yılgınlığı hâkim. Miting meydanlarındaki tabloya bakıldığı zaman, adaylar arasında en güçlü olan iktidardakidir. Ama meydanlara baktığınızda kitlelerin heyecanını yitirdiğini görüyoruz. Muharrem İnce’nin yaptığı 100’ün üzerindeki miting halkta heyecana sebep oldu. Bugün erken saatlerden itibaren okullarda dolaştım. İnsanlarda büyük bir heyecan var. Akın akın gelmeye devam ediyorlar. Seçim hilelerini ciddi olarak sivil toplum örgütleri, Antalya Barosu, partiler ciddi tedbirler alındı. Ama her şeye rağmen sorunlar yaşandı. Onların tutanaklar tutuldu. Çift oy kullanma ile ilgili problemler var. Türkiye’nin barış, huzur ve refah dolu günleri için güzel bir tercih çıkacaktır. Halkın iradesine saygı duyuyorum, Türkiye’ye aydınlık günler diliyorum. Antalya’da Muharrem İnce’nin ciddi bir farkla ortaya çıkacağını düşünüyorum. CHP ve Muharrem İnce’nin oyları arasında ciddi bir fark olabilir” diye konuştu. 

riza-sumer.jpg

ZAFER AK PARTİ’NİN OLACAK”


Ak Parti Eski İl Başkanı Rıza Sümer de, 24 Haziran seçimlerini yüzyılın en önemli seçimi olarak nitelendirdi. 16 Nisan’da yapılan değişiklikle Türkiye’nin şahlanma dönemine gireceğini vurgulayan Sümer, Antalya’da Ak Parti oylarının rekor kıracağını öne sürdü. Sümer; “Ben bu seçimlerin, yüzyılın en önemli seçimlerinden bir tanesi diye düşünüyorum.  Siyaset tarihi boyunca yapılmış en önemli seçimlerden bir tanesi. 16 Nisan’da referandum ile bir değişiklik yaptık. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Bu sistemle koalisyonlar dönemi kapanıyor. Bundan sonra için daha hızlı hareket edecek, bürokrasinin hantallığını ortadan kaldıracak düzenlemelerle Türkiye’nin şaha kalkacağı bir seçim. 16 senedir partimiz güzel işler yaptı. Bu bürokratik hantallığa rağmen, prangalara rağmen bundan sonra yeni sistemle Cumhurbaşkanımız başkan koltuğuna oturduktan sonra Türkiye’nin daha da şahlanacağına inanıyorum. İnşallah akşam partimiz adına zaferle sonuçlanacaktır diye düşünüyorum.  Antalya demokrasinin başşehri olmuş durumda. Demokrat parti zihniyetin temsil edildiği bir şehir oldu. Partimizin kimliği de muhafazakâr ve demokrattır. Onun için Antalyalıların partimize büyük teveccüh göstereceğini düşünüyorum” dedi.  AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin de, Ak Parti oylarının bu seçimde rekor kıracağını öne sürdü. Aksu ilçesinde vatandaşların oy vermeye ciddi ilgi gösterdiğini ve bu durumunda oldukça sevindirici olduğunu söyleyen Şahin; “Bizim sandıklarda gözlemlediğimize göre ciddi bir katılım var. Bu Aksu’da da böyle bir durum bizleri memnun ediyor. Demokrasinin ve milli iradenin sandığa yansımasını önemli buluyoruz. Biz Aksu’da mümkün mertebe en iyi oyu almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.  Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin de seçim süresi boyunca okulları dolaştığını söyledi.  “Yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz. Milletimiz demokrasisine sahip çıkıyor. Antalya’da en yüksek oyu alabilmek için elimizden geleni yaptık. Yoğun bir çalışma sergiledik. İnşallah hasat vakti olacak” şeklinde görüş belirtti. 

alparslan-belin.jpgahmet-kumbul-002.jpg
KUMBUL’DAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da seçim süresince yaşananları gazetemize anlattı. Antalya’da mükerrer oy kullanım konusunda yaşanan sorunların tutanakla emniyete bildirildiğini söyleyen Kumbul; “Sabahtan bu yana sandıkları dolaştım, birçok ilçemize gittim. Merkezdeki genel olarak bazı şikâyetler geldi. Oy kullanmayan vatandaşların yerine imza atıldığı söyleniyor. Hepsinde tek tek kimlik kontrolü yapılmasını istedik. Mükerrer oy kullanılmasın diye çok büyük mücadele ettik. Barbaros İlköğretim Okulu’nda bir memurun çift oy kullandığını tespit ettik. Bunla ilgili tutanağımızı tutup emniyete bilgisini verdik. Katılım gerçekten çok yüksek oldu. Biz zaten sürekli şunu söylemiştik vatandaşımıza; siz gidin oyunuzu kullanın, seçimin güvenliğini sağlamak bizim işimiz diye. Bütün sandıklarda görevlilerimiz sandık güvenliklerini sağladık. Öğle saatlerinde sandıklarda oy kullanım oranı yüzde 70’i geçmişti. Antalya’da ve Türkiye’de çok iyi bir sonuç çıkacağına inanıyoruz.  Bazı avukat arkadaşlarımızı sandık görevlileri dışarı çıkarmaya çalıştı. Onlar müşahit olarak sandıkların başında bulunuyorlar. Özel bir görevlendirme ile gelmiş avukatlar gibi bir algıya kapıldılar. Antalya’da çok ciddi bir sorun yok. Küçük sorunlarla karşılaştık, onları da çözdük.  Biz başaracağımıza inanıyorum. Tüm ilçe örgütlerimiz, sandık görevlilerimiz sahada görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirdi.  Oy kullanan vatandaşlarımız duyarlı ve değişim istiyor. İradesini sandıkta gösteren bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim