23 Nisan'da çocuklara talimatlı soru

23 Nisan'da çocuklara talimatlı soru
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Fatih Mintaş'a devretti. Çocuk cumhurbaşkanının "soru alacağım" demesi üzerine, İsmet Yılmaz'ın Erdoğan'a "gereği yapıldı" sözleri dikkat çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını bir çocuğa devreden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çocuk cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de çocukları kabul etti. Kabulde çocukların metne dayalı olarak konuşması dikkat çekti.

Gazetecilerin soru sormak istemesi Erdoğan-Milli Eğitim Bakanı ve çocuk cumhurbaşkanı arasında ilginç bir diyalog yaşanmasına sebep oldu.

Çocuk cumhurbaşkanının "Soru alacağım" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a dönerek, "Soru alabilir mi?" diye sordu. Yılmaz, Erdoğan'a, "Gereği yapıldı efendim" dedi. Erdoğan bunun üzerine basın mensuplarına dönerek, "Tamam, alabilir" ifadesini kullandı.

Sorulara kısa cevaplar veren çocuk cumhurbaşkanına espiriyle yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorular erken bitti, niye böyle oldu çünkü kısa cevaplar verdin" dedi.

Erdoğan'ın kulağına programa ilişkin olarak bilgi veren bir yetkili, "Buradan sonra makama geçilebilir" dedi. Bunun üzerine Erdoğan'da çocuk cumhurbaşkanına, "Evet, sayın cumhurbaşkanı, makamıma geçmek ister misin; bu kıyağımı da unutma" diye konuştu.