Kayseri'deki 23 Nisan etkinliğinde öğrenciler eline aldıkları oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırdı.

23 Nisan'da çocuklara oyuncak silah verip, savaştırdılar

Kayseri’de düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında anaokulu öğrencilerine silah verildi. Öğrenciler, ellerine aldıkları oyuncak silahla bir çatışmayı canlandırdı. Rol icabı hayatını kaybeden öğrencinin üzeri bayrakla örtüldü.

Kayseri’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, lodos nedeniyle, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler, öğretmenler velilerin katıldığı törende şiirler okundu, seymen ve mehter gösterileri yapıldı.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Törende Şükrü Malaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin ‘Kınalı Kuzular’ ve ‘15 Temmuz’ gösterisinde, temsili bir çatışma anı sergilenerek, bir askerin hayatını kaybetmesi canlandırıldı. DHA'da yer alan habere göre, rol icabı hayatını kaybeden öğrencinin üzerine Türk bayrağı örtüldü. Gösteri, salonu dolduran veliler tarafından alkışlanırken, bazı protokol üyeleri ise 23 Nisan kutlamalarında çocuklara oyuncak bile olsa silah verilmesini yadırgadıklarını dile getirdi.

JANDARMA ÜNİFORMA GİYDİRDİ

Jandarma Genel komutanlığı da 23 Nisan için çektiği videoda çocuklara üniforma giydirdi.