Afşin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Afşin'de düzenlen tören, Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk anıtına Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ın çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan etkinliklerle, okul bahçesinde devam etti.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97’nci yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gururla kutlanıldığını belirtti.

Budan, milli mücadele yıllarındaki tarihi gerçeğin ve o günlerin şartlarının akıllardan çıkartılmaması gerektiğini söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün ülkenin yokluktan, yoksulluktan, düşman işgalinden kurtaracak gücün yine milletin azim ve kararlılığı olacağını gördüğünü hatırlatan Budan, şunları kaydetti:

"Bu güçle milli birliği sağlamış, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atmıştır. Bu nedenle dünya çocuklarının da yokluğu, yoksulluğu, savaşlar görmeden, barış dolu bir dünyada yaşamlarını sürdürmeleri hepimizin beklentisidir. Bizlerden sonra gelenlerin emaneti şuan üzerimizde. Çocuklarımızın hayata hazırlanmasında ve ülkeye topluma yararlı bir nesil yetişmesinde, okullarımıza olduğu kadar ailelerimize de büyük görevler düşmektedir. Bizler okullarımızda ailelerin vermiş olduklar temeller üzerine çocuklarımızı inşa edeceğiz. Aileler kendi çocuklarına yeterli özeni ve önemi göstermezse okullarda geçen süreç sadece öğretim seviyesinde kalır".

Kendi kuruluş gününü çocuk bayramı olarak kutlayan dünyada başka bir devletin olmadığına değinen Budan, “ Bizlere, düşen görev daha çok çalışmak ve ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği hedefler ulaştırmaktır. Bu duygular içerisinde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, en değerli varlığımız çocuklarımızın bayramını kutluyor bu vesile ile tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik diliyorum” açıklamasında bulundu.

23 Nisan kutlama programı okul öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gösterilerin ardından, okullar arasında yapılan, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle son buldu.

Programa, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Afşin Belediye Başkan Vekili Sebehattin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, daire amirleri, siyasi parti başkanları, askeri erkân, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Editör: Haber Merkezi