23 Nisan Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Törenlerle Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Vali Özdemir, makam koltuğunu temsili olarak Elif Sıla Polat adlı öğrenciye bıraktı.Törenler kapsamında Kırkpınar...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Vali Özdemir, makam koltuğunu temsili olarak Elif Sıla Polat adlı öğrenciye bıraktı.

Törenler kapsamında Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencileri Edirne Valisi Günay Özdemir’i ziyaret etti. Vali Özdemir’in koltuğuna temsili olarak oturan Elif Sıla Polat adlı öğrenci, Edirne’nin sorunlarına değinmek istediğini belirterek: "Mesela her okula engelli asansörü yaparsak bizler için daha uygun olabileceğini düşündüm. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Öte yandan görme engelliler için yapılan yollara da araçların park ettiğini gördüm, halkımızı bununla ilgili bilgilendirmenin de uygun olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir 9. Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Çanakkale ve Tekirdağ’dan gelen yöresel kıyafetli çocuklar ile de Valilik toplantı salonunda bir araya gelerek sohbet etti. Vali Özdemir, çocuk şenliğinin Edirne’de her yıl düzenlendiğini belirterek, şenliğin önemi ve amacından bahsetti. Konuşmaların ardından Edirne Valiliği önünde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kortej, Atatürk Anıtı’na yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu.

Anıttaki törenin ardından şenlik kapsamında çeşitli ülkelerden gelen çocuklar, Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan platformda gösteriler yaptı. Edirne Jet Haber