23 Nisan kutlu olsun

Atatürk’ün “En beğendiğim eserim” dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. kuruluş yıldönümü bugün yurt çapında kutlanacak. Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliği armağan ettiği çocuklara şöyle seslenmişti: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.”

İSTANBUL'DA MERKEZ: SARIYER

İstanbul'da büyük kutlama Sarıyer'de yapılacak. Bir hafta boyunca devam eden ‘Sarıyer Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’nin finali, bugün yapılacak kortej yürüyüşünün ardından çocukların hazırladığı ‘Barış Bildirgesi’nin dağıtılması ve Cem Belevi konseri ile son bulacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, İstanbul Sarıyer Belediyesi bir kutlamaya ev sahipliği yapacak. 18 Nisan’da başlayan ve bir hafta boyunca misafir edilen 8 il, 7 farklı ülkeden çocuğun hazırladığı ‘Barış Bildirgesi’ ile daha da anlam kazanan maraton, 23 Nisan’da muhteşem bir finalle son bulacak.

Yapılan program doğrultusunda Sarıyerli miniklerle bugün saat 09.00’da organik pazar alanında buluşacak misafir çocuklar, önce kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Ardından servislerle Bahçeköy Life Park’a hareket edecek olan gruplar, saat 14.30’da başlayacak ‘23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı’ ile doyasıya eğlenmenin tadını çıkaracak. Yurdun ve dünyanın dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin muhteşem gösterileriyle renklenecek gala programı, çeşitli atölyeler ve oyun alanlarıyla adeta bir karnaval havasında geçecek. Kutlamalar, ünlü pop müzik sanatçısı Cem Belevi’nin 17.00’da vereceği konserin ardından son bulacak.

MECLİSTE REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Türkiye’de, KKTC’de ve dış temsilciliklerde kutlanacak.

Kutlamalarda ilk tören Meclis’te yapılacak. Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek törenin ardından Anıtkabir ziyaret edilecek. Daha sonra ise Birinci Meclis’te anma töreni düzenlenecek. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Meclis’te kutlamaları kabul edecek. Meclis Genel Kurulu’nda da bugün saat 14.00’de 23 Nisan dolayısıyla özel oturum yapılacak. Liderlerin kürsüye çıkacağı bu özel oturumda, Anayasa değişikliğinden kaynaklanan ‘rejim değişikliği’ tartışmalarının gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti: "Milletimizin özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisi, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin güvencesidir. Bu mirasın omuzlarımıza yüklediği büyük sorumlulukla, bugün bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin timsali olduğu milli egemenliğe, demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıkma göreviyle karşı karşıyayız. Bilinmesini isteriz ki; milletimizin iradesini ve egemenliğini gasp etme girişimleri geçmişte olduğu gibi bugün de başarısız kılınacaktır."