131019098
26 Nisan 2024, Cuma

23 NİSAN KOŞUSU'NDA KIYASIYA MÜCADELE

20 Nisan 2018, Cuma 07:03

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aliağa Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Ortaokullararası 23 Nisan Koşusu, sahil bandındaki güzergahta gerçekleştirildi.

Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aliağa Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Ortaokullararası 23 Nisan Koşusu’na Aliağa’daki 7 ortaokuldan 60 öğrenci katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen koşuda, Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen kros müsabakasında 30 kız öğrenci ile 30 erkek öğrenci birinci olabilmek için ter dökerken, takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı.

Bitiş noktasının Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendiği koşuda, Yıldız Kızlar 800 metrede Petrokimya Ortaokulu’ndan Gülfeza Öztürk birinci, TOKİ Ortaokulu’ndan Beren Sude Karaaslan ikinci, Aliağa Orta Okulu’ndan Fatma Çelebi ise üçüncü oldu. Kızlar okul takım dereceleri; birinci Aliağa Ortaokulu, ikinci Petrokimya Ortaokulu ve üçüncü de TOKİ Ortaokulu oldu. Yıldız Erkekler bin metrede ise; Atatürk Ortaokulu’ndan Onur Deniz birinci, Aliağa Ortaokulu’ndan Furkan Koç ikinci, Yeni Şakran Ortaokulu’ndan Mustafa Avcı ise üçüncü oldu. Yıldız erkekler okul takım dereceleri; birinci Aliağa Ortaokulu, ikinci TOKİ Ortaokulu ve üçüncü Şehitkemal Ortaokulu oldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler