1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 23 Nisan Gölbaşı'nda çoşkuyla kutlandı
23 Nisan Gölbaşı'nda çoşkuyla kutlandı

23 Nisan Gölbaşı'nda çoşkuyla kutlandı

Gölbaşı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yılı çoşkuyla kutlandı.

A+A-

TBMM’nin açılışının 97. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Gölbaşı’nda Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.

Tören Gölbaşı cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenler daha sonra hava muhalefetinden dolayı Gölbaşı Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

 

Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’ndaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz yaptı.

Gürbüz “Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, her şeyin en güzeline layık olan sizler, okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcü eleştirilerde bulunabilen, yenilikçi bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanabilen, milli ve manevi değerlerine sahip insan haklarına saygılı. Evrensel insani değerleri tam olarak algılamış kendine güvenen bir insan olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık olarak büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ise yaptığı açıklamada “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlama töreninde birlikteyiz. Normalde dışarıda bir etkinlik planlanmıştı ama hava muhalefeti sebebiyle salona alındı. 3 bin üzerinde bir katılımla güzel bir tören icra ettik. Töreni hazırlayan sunan tüm milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

Gölbaşının farklı okullarından öğrenciler halk dansları ve gösteriler sahneledi. Kaymakam Şenol Esmer, Karadeniz yöresine ait halk oyunlarının sahnelendiği sırada alkış tutarak öğrencilerin coşkusuna eşlik etti.

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildi.

Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Şenol Esmer, İlçe Garnizon Komutanı Murat Kuyucu, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.