Bu hafta sizlere 23 Nisan Bayramı ile ilgili düşüncelerimi yazmak istedim.Sizler bu yazıyı okuduğunuzda yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanmış olacak.

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ata’mızın çocuklara armağan ettiği bir bay-ram.Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir olay.Hangi lider çocuklara bu kadar ehemmiyet ve-rip onlara bir bayram hediye etmiş olsun.

    Mustafa Kemal Atatürk;Milli Mücadeleye başlarken hiçbir an karamsarlığı kapılmadan Samsun’da ilk adımı atmıştır.O adım uzun mesafeler için atılan bir adımdı.Kurtuluşun ancak hakla beraber olacağına inanıyordu.Bu yüzden Havza’da Samsun’da Erzurum ‘da Sivas’ta büyük bir mücadele hamlesini başlattı.

    Şevket Süreyya Aydemir’in dediği gibi Mustafa Kemal tek adamdı.Zor günlerin insanıydı adeta.Yeri geldi arabasına benzin bulabilmek ayrı bir sıkıntıydı.Ekonomik sorunlarla uğraşır-ken bile hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedi.Önce vatansa gerisi teferruattı onun için.Annesi Zübeyde Hanım ve kız kardeşi ondan yardım istedikleri zaman onlara evdeki eşyaları satarak kendilerini idare etmeleri tavsiyesinde bulundu.Ona yardım edenler onun milli mücadele ruhuna inanan insanlar oldular.

    Halkını yanına alan Mustafa Kemal başarının ancak örgütlenmeyle olacağını iyi biliyordu.

Tüm bu çalışmaları bir çatı altında birleştirmeye karar verdi.27 Aralık 1919’da Ankara’ya gel-di.Burası kararların alınacağı bir merkezdi.Yoğun bir çalışma döneminden sonra Misak-i Mil-li sınırları içindeki illerden gelen delegeler Ankara’da buluştu.

   Artık bir meclis oluşmaya başlamıştı.Toplumun farklı kesimlerindeki insanlar umut olmaya gelmişlerdi.Onları tek bir hedefte buluşturup bağımsızlık fitilini ateşlemek ancak Mustafa Kemal’in dehası sayesinde olabilirdi.

    23 Nisan 1920’de Ulus’ta şimdiki taş binada TBMM açıldı.Bu açılış yeni zaferlerin işare-tiydi.Bir dizi kararlar hayata geçirilerek mücadele başlamış oldu.

    97.Yıldönümünü büyük bir heyecanla kutlarken; çocuklara armağan edilen bir bayram ol-ması onun değerini bir kat daha arttırdığını söyleyerek yazımı noktalıyorum.

    Bugünlere gelmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.

    Nice 23 Nisanlarda buluşmak dileğiyle esen kalın…