23 Nisan balkonlarda kutlandı

23 Nisan balkonlarda kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle sokaklarda değil, balkonkarda kutlandı. Belediye Bandosu, şehir turu konseri gerçekleştirdi. Edirneliler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledikleri...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle sokaklarda değil, balkonkarda kutlandı. Belediye Bandosu, şehir turu konseri gerçekleştirdi. Edirneliler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledikleri balkonlara çıktı, bandonun seslendirdiği marş ve şarkılara eşlik ederek, 100. yıl coşkusunu yaşadı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise balkomlarda İstiklal Marşı okundu.

Covid-19 salgını nedeniyle TBMM’nin 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sokaklarda kutlanamadı. Ancak 23 Nisan’ın tüm coşkusu balkonlara yansıdı. Evlerin balkonları ve pencereleri Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. 23 Nisan akşamı saatler 19.20’yi gösterdiğinde Edirne Belediye Bandosu iki katlı turizm otobüsüne binerek konser verdi. Edirneliler, balkonlarından Edirne Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marş ve şarkılara eşlik etti; Türk bayraklarıyla 100. yıl coşkusuna ortak oldu.

Bu arada Sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla, turizm otobüsü Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne de gitti. Bando bu kez hastanenin önünde durarak sağlık çalışanları için çaldı.

Saatler 21.00’i gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi hem belediye hoparlöründen hem belediyenin sosyal medya hesaplarından İstiklal Marşı çalındı. Edirneliler balkonlara çıktı, bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyledi.