Türkiye’nin çeşitli illerinden Karasu’ya gelen 27 emekli Asker, Şehit düşen komutanlarının mezarı başında dualar okudular.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Karasu İlçesine gelen 27 emekli Askerler, giydikleri özel logolu t-shirtleri ile ilk olarak Karasu Jandarma Komutanlığından dev Türk bayrağı açarak ve marşlar söyleyerek mezarlığa kadar yürüdüler.

1995 yılında Şırnak’ta görev yapan 27 Asker 22 Yıl aradan sonra birbirlerine sosyal medyadan ulaşarak Üsteğmen İbrahim Abanoz’un, Karasu İlçesi Merkez mezarlığında bulunan mezarı başında buluştular. Türkiye’nin çeşitli İllerinden gelen emekli Askerler komutanlarının mezarı başında dualar okuyup, her yıl buluşmayı kararlaştırdılar.

Mezarı başında anılarını anlatan Üsteğmenin Postası Murat Değirmenci; “Şırnak’ta Üst teğmen İbrahim Abanozla görev yaptık. Şırnak Kuzey Irak sınırında pusuya düşürüldük ve komutanımız orada Şehit oldu. İçimizde ukde kaldı ve yıllar sonra buluşarak 22 yıl sonra mezarını ziyarete geldik. Her sene bu ziyaretimizi yapmayı planlıyoruz” dedi.

Artvinli Burhan Sazak ise; “Mezarlığa gelirken yolda o kadar karışık duygular yaşadık ki ağlasak mı? Gülsek mi? nasıl tepki vereceğimizi şaşırdık. Çünkü 22 yıldır görüşmediğim arkadaşlarımla görüşmenin mutluluğunu yaşıyordum. İyi ve kötü günlerimizi yaşadığımız arkadaşlarımızla buluşmanın mutluluğunu yaşadık. 22 yıl aradan sonra buluşmanın mutluluğunu birkaç kelimeyle anlatmak mümkün değil. 22 yıl boyunca hep bu anı bekledik. Uzun süredir bulaşmak için caba sarf ediyorduk. Bugün burada 27 arkadaşız. Her yıl daha kalabalıklaşarak bu toplantımızı devam ettireceğiz. Bizlere yardımcı olan Karasu Belediye Başkanı Sayın Mehmet İspiroğlu’na, Karasu Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığına da teşekkür ediyoruz” dedi.

Üsteğmen İbrahim Abanoz’un bir başka silah arkadaşı ve bu etkinliğin önderlerinden Hüseyin Turan; “Bizler buraya Türkiye’nin çeşitli illerinden geldik. Balıkesir’den gelen, Artvin’den gelen, Sivas’tan gelen, Erzurum’dan gelen, Hatay’dan gelen var bizlerin burada toplanmasına vesilesi olan Şehit İbrahim Abanoz Komutanımızın ruhu şat olsun” dedi.

22 yıl evvel Şehit Olan Üsteğmen İbrahim Abanoz’un silah arkadaşı emekli Astsubay Mustafa Yurttadur; “Rahmetli komutanımız operasyona çıkarken bana derdi ki gardaş, bu çocukların hepsini anaları babaları bana emanet etti. Tek düşüncem operasyon bitiminde, hiçbir annenin babanın yüreğini yakmadan dönebilecek miyiz derdi. Amacımız hiçbir annenin ve babanın yüreğinin yanmasını istemiyoruz derdi. Ama canı pahasına bir yetim kız çocuğu, bir gözü yaşlı eş ve anne baba bırakarak bizlerin arasından ayrıldı” ifadelerine yer verdi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “19 Mart 1995 yılında Kuzey Irakta Şehit düşen İlçemizin yetiştirmiş olduğu nadir insanlardan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz’un arkadaşları 22 yıl sonra sosyal medya üzerinden örgütlenerek Şehit düşen silah arkadaşlarının kabrini ziyaret ettiler. Bizlerde Belediye olarak kendilerine her türlü yardımı yaparak önümüzdeki yıl bunu bir geleneksel hale getireceğiz” dedi.