22 Nisan'da tahliye olması gereken tutukluyu cezaevi yönetimi bırakmıyor!

Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2011 yılından bu yana tutuklu bulunan Çekdar Yürek, iyi halli olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

22 Nisan'da tahliye olması gereken tutukluyu cezaevi yönetimi bırakmıyor!

Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2011 yılından bu yana tutuklu bulunan Çekdar Yürek, iyi halli olmasına rağmen tahliye edilmiyor. ‘Örgüt üyesi olmak’ suçlamasıyla 10 yıl 16 ay hapis cezası alan Yürek, 22 Nisan’da şartlı tahliye edilmesi gerekiyordu.

Birgün gazetesinden Dilan Esen'in haberine göre Yürek, hiçbir disiplin cezası olmamasına rağmen cezaevi yönetiminin mahkemeye sunduğu raporda ‘işlediği suçtan pişmanlık duymadığı ve toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı’ kanaatinden dolayı salıverilmedi.

Cezaevi yönetiminin sunduğu rapora göre Çekdar Yürek’i şartlı tahliye etmeyen mahkeme kararına karşı tutuklunun avukatı Fırat Vural ise Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi ve Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulundu.

KANITLARI YOK

Oğlu Çekdar’ın artık serbest bırakılmasını isteyen baba Nihat Yürek, mahkemenin isterse oğlunu çıkartabileceğini söyledi. Oğlunun cezaevinde tutulmasının hiçbir kanıtının olmadığını savunan baba Yürek, “Benim oğlum 8 yıldır cezaevinde ve cezasını bitirmiş. İsterlerse oğlumu çıkartabilirler. Annesi cezaevinin kapısına karşılamaya gitti fakat oğlumuz bırakılmadı” diye konuştu.

Oğlunu ziyarete gittiğinde şok olduğunu aktaran baba Yürek, “Oğlum sarılık hastası ve orada tedavisi yapılamıyor. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Cezaevine girdiğinde 16 17 yaşlarındaydı. Hemen tahliye edilip tedavisi yapılsın” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY YAŞANIYOR

Tutuklu Çekdar Yürek’in avukatlığını yapan Fırat Yürek ise disiplin cezası verildiğini ancak daha sonra bu cezanın infaz hâkimliğince kaldırıldığını belirtti. Çekdar’ın bu kararla beraber iyi hali konumuna geldiğini vurgulayan Vural, “İyi halinin önünde engel olabilecek disiplin cezası bulunmamaktadır. Şartlı tahliyesine engel olacak İdare Gözlem Kurulu kararında belirtilen ceza kaldırıldığı için artık hapishane idaresine göre de iyi hali konumuna gelen müvekkilimizin tahliye edilmesi gerekiyor.

Cezaevi yönetiminin mahkemeye verdiği raporu hatırlatan Vural, “Biz de müvekkilim hakkında verilen karara itiraz ettik. Anayasa Mahkemesi’ndeki başvurumuz hâlâ devam ediyor. İlk defa böyle bir olayla karşı karşıya geldik. Çekdar iyi hali olan bir tutuklu. Cezaevinin bildirdiğine göre son 731 gününü iyi halli geçirmemiş. Onlar keyfi olarak bu yorumu yapıyor hatta verdikleri kararda da bunu belirtmişler. Kendilerini kanun yerine koyuyorlar” dedi.

Etiketler
Tekirdağ Cezaevi Tahliye