Görüş Bildir

22 bin tahliye!

Kapalı ve açık cezaevlerinde bulunan 22 bin 198 hükümlü tahliye edildi, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine 4 bin 85 hükümlü sevk edildi.

22 bin tahliye!

Koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, bir yıl erken tahliye edilebilmesine ilişkin düzenleme kapsamında 17 Ağustos'tan bu yana 22 bin 198 hükümlünün tahliye edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından bazı hükümlülerin erken tahliye edilmesinin yolunun açılmasıyla 17 Ağustos'tan bu yana 22 bin 198 hükümlü tahliye edildi. Tahliyelerin 5 bin 228'i kapalı, 16 bin 970'i ise açık cezaevlerinden gerçekleşti.

Öte yandan, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine 4 bin 85 hükümlü sevk edildi.

Yeni düzenleme kapsamındaki şartları taşıyan diğer hükümlülerle ilgili ise tahliye çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

TAHLİYE OLANLAR

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen bir diğer madde ile süreli hapis cezalarına mahkum edilenlerin cezalarının "yarısını" infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabileceği de KHK ile düzenlenmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuya ilişkin açıklamalarının ardından 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme sonrası, Türkiye genelindeki Cumhuriyet Başsavcılıklarında tahliye işlemleri başlatılmış, ilk etapta 38 bin mahkumunun yeni düzenlemeden yararlanarak tahliye edileceği açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi