213 Bin fidan toprakla buluştu | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber 213 Bin fidan toprakla buluştu | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 21° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5768 %% 0.09
EURO 34,9532 %% 0.31
GRAM ALTIN 2.425,34 %% 0,09
ÇEYREK A. 3.965,43 %% 0,09
BITCOIN 64.322,34 %-3.071
SON DAKİKA

213 Bin fidan toprakla buluştu

Son Güncelleme :

11 Kasım 2019 - 21:48

213 Bin fidan toprakla buluştu

Daha Yeşil Bir Türkiye İçin “Geleceğe Nefes” sloganıyla 11.11.2019 tarih saat 11.11’de eş zamanlı olarak 81 İlde gerçekleşen kampanya kapsamında Ülkemiz genelinde 1 milyon kişinin katılımıyla 2023 farklı lokasyonda 14 milyonun üzerinde fidan toprakla buluştu.


İlimizde ise; Merkez Büğdüz Köyü Örtülü Mevkiinde 5 bin adet, Ağlasun ilçesi Aşağı Yumrutaş Köyü’nde 30 bin adet, Çeltikçi İlçesi Güvenli Köyü’nde 55 bin adet, Kemer İlçesinde 10 bin adet, Bucak İlçesi Merkezi ve Çamlık, Pamucak, Ürkütlü, Kızılseki ve Avdancık Köylerinde 71 bin adet, Gölhisar İlçesi, Yusufça Kasabası, Çamköy, Evciler ve Karapınar Köylerinde 42 bin adet olmak üzere 14 ayrı lokasyonda toplam 213 bin adet fidan dikimi gerçekleşti.


Etkinlik kapsamında fidan dikimi yapılacak alan olarak, yanan orman alanları ile birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar, ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel sahalarda kampanya kapsamında halkımızın sahiplendiği ve bağışta bulunduğu fidanlar dikildi. 


Programa Vali Şıldak ve eşinin yanı sıra Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Yasin Uğur, Garnizon Komutanı V. Sedat Göllü, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, siyasi parti  ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz’ın açılış konuşmasının ardından Emekli Orman Muhafaza Memuru Turan Acar kendi yazdığı ağaç konulu şiiri okudu. Programın devamında Vali Şıldak, milletvekilleri Özçelik ve Uğur konuşma yaptılar. Konuşmalar sonrası Sakarya İlkokulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunu Ekibi Burdur Yöresine ait halk oyunu sergilediler.  


Programın sonunda eşi ile birlikte fidan dikimine eşlik eden Vali Hasan Şıldak öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikti.
Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Bugün bütün illerimizde eş zamanlı olarak çok kıymetli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Devletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve himayeleri altında Tarım ve Orman Bakanlığımızın illerimizde, ilçelerimizde organize ettiği bu etkinlik; ‘Bugün fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla toprakla buluşacak. Yaklaşık 14 milyon fidanın ülkemizin yeşilliğine yeşillik katacağı çok güzel bir organizasyonu İlimiz hudutlarında da 14 ayrı alanda gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi il merkezinde örtülü mevkii. Burada bugün 5 bin fidan dikeceğiz ama ilimiz genelinde bu sayı 213 bin. Türkiye genelinde ise değerli milletvekillerinden aldığım bilgiye göre 14 milyona yaklaşan ve Guinnes Rekorlar kitabına geçecek olan bir uygulamaya da Türkiye imza atmış oluyor. 


Türkiye gerçekten güçlü bir ülke. Bakın bu tür organizasyonları yapmak kolay bir şey değil. Ağaç, fidan deyip geçmeyin 14 milyondan bahsediyoruz. Orman teşkilatımızın devletimizin en etkili çalışan, en verimli, üretken kurumlarından biri, çok köklü bir teşkilat. Dikkat edin yanan, zarar gören ormanlık alanlar, aynı anda aynı yıl içerisinde hemen, fidanla buluşturulur. Çok yoğum bir faaliyetlerle yeniden ormanlık alana dönüştürülüyor. Bütün uygulama titizlikle sürdürülüyor. Orman yangınlarıyla mücadele, yeni fidanlıkların oluşturulması, fidan üretimi, ormanların bakımı, yangına karşı korunması alanlarında çok başarılı bir teşkilat. 


Bugünde burada ülkemiz genelindeki 2023 lokasyonundaki bu etkinliğe bizde 14 yerde ilçelerimizde ve il merkezimizde gerçekleştiriyoruz. İfade ettiğim gibi 213 bin fidanımız il genelinde dikilecek. Buda Türkiye’de dikilecek 11 milyon fidana göre yüzde 2’sine tekabül ediyor. Asıl amaç küçüklerimize bu bilinci vermek. Gençlerimizi yeni nesli çevre sevgisiyle, ağaç sevgisiyle büyütmek. Ama onlar bizden çok daha bilinçli, çok daha üst seviyede bilinç ve duyarlılığa sahip. Çevre, ağaç ve yeşil konularında. Hayırlı olsun diyorum. Bölge müdürlüğümüzün bütün çalışanlarına, emekçilerine, işçilerine, bütün personeline teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz hayırlı olsun, mesaj olsun. Hükümetimizin en güzel uygulamalarından biri olarak bütün topluma mesaj olsun” dedi.

----- REKLAM -----