|

2023 için Erdoğan

24 Haziran seçimleri için yollara düşen Yeni Şafak ve tvnet ekipleri İzmir ve Samsun’daydı. Samsun’da konuştuğumuz Şevket Çamayaz “Gönlümüzde yatan aslan belli. Ancak Erdoğan’la 2023 hedeflerine ulaşabiliriz” dedi. İzmir’de ise şehrin bakımsızlığından şikayet eden vatandaşlardan Ahmet Bülbül ise, “Yeter ki ‘Erdoğan gitsin’ diyorlar. Erdoğan düşmanlığını bıraksınlar. Projeyle gelsinler” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:42 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
24 Haziran öncesi Samsunlu seçmen, 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar kazanması gerektiğini belirtiyor
24 Haziran öncesi Samsunlu seçmen, 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar kazanması gerektiğini belirtiyor

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsü 24 Haziran öncesi Anadolu’yu gezerek halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Atatürk’ün Samsun’da ilk ayak bastığı Demokrasi Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla 24 Haziran’daki seçimleri konuştuk. Samsun’da 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı olması gerektiği görüşü hakim.

GEÇ KALAN BİR İTTİFAK

Engelli Ahmet Aktaş bu sene sandığın kendi ayaklarına gelecek olmasını değerlendirrek “Çok harika bir uygulama olacak” diye konuştu. Temel Karamollaoğlu’na da tepkili olan Aktaş, “SP’nin adayına kırgınım. Ben de o camiadan gelen bir insanım. Gittiği yol içimi acıtıyor” dedi. Muharrem İnce’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyununa geldiğini söyleyen Aktaş, “AK Parti MHP ittifakı geç kalan bir ittifak. Çünkü ülkemize yapılan saldırıları başka türlü bertaraf edemezdik” ifadelerini kullandı.


TEREDDÜTSÜZ ERDOĞAN

Hidayet Akkaya “Geleceğimizin garantisi, memleketin selameti için oyumu tereddütsüz Erdoğan’a atacağım. AK Parti ile MHP iyi bir beraberlik yaptı. Temel Karamollaoğlu’na CHP ile yaptığı ittifakı yakıştıramıyorum” diye konuştu.

2023 HEDEFLERİ İÇİN

Samsun’da Canik Belediyesi’nin iftar çadırında ailesiyle birlikte orucunu açan Ayşe Aytekin “AK Parti’den başkasını düşünemiyoruz. Yapılan hizmetleri onlardan gördük. Erdoğan’a güveniyoruz. İnşallah başımızdan gitmez” derken, altı ay önce eşini kaybeden üç çocuk annesi Ayşe Üçelmez ise “Tayyip Erdoğan bize sahip çıkıyor. Oyum her zaman ona” diye konuştu. Şevket Çamayaz ise “Gönlümüzde yatan aslan belli. Artık Türkiye koalisyonları kaldıracak güçte değil. Yine aynı durum gerçekleşirse 2023 hedeflerine ulaşmış oluruz” değerlendirmesinde bulundu.


CUMHUR İTTİFAKI İLE GÜÇLENDİLER

Samsun caddelerinde gömlek satan Şefik Dizdar da “Bu seçimlerin kazananı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’a yakışıyor. Cumhur İttifakı ile daha güçlendiler” ifadelerini kullandı. Asiye Keskin ise “Tayyip Erdoğan’ı kim sevmez ki. Oy kullanması bizden kazanması ondan” demekle yetindi. Ali Tuğrul da, “Erdoğan tek bizim liderimiz değil dünyanın lideri” diye konuştu.


OYUNLARI GÖRÜYORUZ

Ahmet Şen ise “Türkiye’nin olmazsa olmazı. Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı yapıp Meclis’te çoğunluk ile birlikte Türkiye’yi dünya sıralamasına sokacağız. Devlet Bahçeli, devlet adamlığını göstererek ittifak yaptı. Muhalefetin Erdoğan’a yaptığı ayak oyunlarını görüyoruz” diye konuştu.


İlk oyum AK Parti’ye

Samsun’da Canik Belediyesi’nin iftar çadırına konuk oluyoruz. Yemek dağıtımında yardım ederken 24 Haziran’dan beklentilerini de sorduk. Nalan Dalkılıç, “İlk defa oy kullanacağım. Benim gibi ilk defa oy kullanacak gençlerin de bu görevi yerine getirmelerini istiyorum. İlk oyumu da mevcut hükümetten yana kullanmayı düşünüyorum” dedi. Erdoğan’ın seçimlerde rahat kazanacağını düşündüğünü dile getiren İlken Zengin de “Onun gibi sağlam bir adam bulamayız. Mazlumların duası onunla” dedi. Erdoğan’dan önceki siyasileri gördüğünü anlatan Güllü Kalem, “Bütün yeni düzenlemeler Erdoğan ile geldi” şeklinde konuştu. Ömür Kademoğlu ise görüşünü “Tayyip Erdoğan’dan başkasını tanımıyorum” ifadesiyle özetledi.


İnce’ye asansörde bile yer yok

İzmirli Bekir Çakmak “Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan seçimlerde birinci çıkacak. Türkiye vatan hainlerinden çok çekti. Halkımız vatan hainlerine memleketi bırakmasınlar. Vatan için millet için birleşmeler her zaman iyi olur. Öbürlerinin gittiği yerleri de biliyorum. FETÖ, PKK var. Bunların arkalarında bir şey yok. Asansörde yer bile vermediler İnce’ye. Düşünün bu adama nasıl Cumhurbaşkanlığı verilsin” ifadelerini kullandı. Erol Demirel de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek sözlerine başladı. Demirel, “Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Kılıçdaroğlu’na mı verelim oyu?” diye sordu. Ayşe Gemici de, “Vatanımız için geleceğimiz için Tayyip Erdoğan. O gelecek. Öbür adaylara bakıp kimin hayırlı olup olmadığını halk bilmesi lazım” dedi.

#Samsun
#Yeni Şafak
#tvnet
6 yıl önce