Göçer, yazısında yüksek lisans ve doktora eğitimini düşünen bireylerin merak ettiği, sormak istediği sorulara yanıt vererek Avrasya Üniversitesinde Bahar Dönemi için başvuruların  1 Şubat’ta son bulacağına dikkat çekti. İşte Profesör Göçer’ın yazısı;   ‘’Ben Prof. Dr. Mahmut Göçer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde görev yapmaktayım. Aynı zamanda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürüyüm , kamu hukuku profesörüyüm. Tabi öncelikle konuyu sadece yüksek lisans çerçevesinde değil genel olarak Lisansüstü eğitimin önemi çerçevesi içerisinde ele almamız daha doğru olur. Yani bunu yüksek lisans artı doktora olarak  ikisini bütünleşik olarak ele almak gerekir. Lisansüstü eğitimin iki ana hedef doğrultusunda çok büyük önemi var;  bir bireysel hedefler doğrultusunda büyük bir önemi var, şimdi onu biraz kısaca açalım birde ülkenin global hedefleri doğrultusunda çok büyük önemi var. Bireysel olarak kişinin  artık sadece lisans mezunu olması yetmiyor. Mezun olduğu alanda fark yaratması bir adım önde olması , bu sadece hukuk alanında değil, iktisat alanında değil ,mühendislik, öğretmenlik, hemşirelik  alanında,  her alanda kişinin bir fark yaratması kendini bir adım öne atması ve belli bir alanda bilgilerini sağlamlaştırması , o alanda bir uzmanlık kazanması hem kendi şahsi kariyer gelişimini tamamlayabilmesi açısından hem de  bunun istihdam olanaklarını geliştirmesi açısından son derece önemli.

Lisansüstü Eğitimin Ülkenin Hedefleri Adına  Önemi

İkincisi ülkenin global hedefleri için önemli. Ülkemiz açısından bakacak olursak bu alanda durumun özellikle 2011-2012 den sonra bir gelişme olmasına rağmen en azından ABD ve Avrupa ile kıyasladığımız zaman çok iç acıcı durumda olduğunu söyleyemeyiz. 2023 hedeflerinin en önemlilerinden biride ARGE ve İNNOVASYON çalışmalarıdır. Bu çalışmalar için hükûmetin belirlediği hedef gayri safi yurtiçi hasılanın AB öngörüleri doğrultusunda %3 oranında ARGE ye kaynak aktarılması, ama ARGE’ye yeterli kaynağın aktarılması hemen birden bire bunun kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Çünkü araştırmacı yok, yani yeter sayıda araştırmacı yok, yeter sayıda araştırmacı nereden gelecek?  Özellikle lisansüstü mezunlarından gelecek ve daha da özelliklede doktora mezunlarından gelecek.  Buda ülkenin gelişimi acısından çok önemli, ekonomik hedeflerine ülkenin varabilmesi açısından son derece önemli.

Avrasya Üniversitesi Bölge İçin Büyük Bir Şans

‘’Bu bölgede yüksek lisans veya doktora yapmayı düşünenlere Avrasya Üniversitesi tek vakıf üniversitesi olması ve gerçekten yüksek kalite standardını yakalamış bir üniversite olması sebebiyle tavsiye ediyorum. İmkanları el veriyorsa mutlaka Avrasya Üniversitesindeki yüksek lisans programlarında bunu değerlendirmelerini, en azından doktoraya gitmiyorlarsa bile yüksek lisans çalışması yapmalarını önemle tavsiye ediyorum. Dediğim gibi bu hem kendilerini için bir fark yaratmak,  genel olarak ta ülkenin gelişimi acısından, ülkenin hedeflerine ulaşması açısından son derece büyük önem arz ediyor’-. Lisansüstü programlarımızda çalışanların mesai durumlarına göre  ders saatlerini ayarlıyoruz. O nedenle hafta içi olan günlerde saat  17’ den sonra ya koyuyoruz diğer dersleri de Cumartesi günlerine koyuyoruz. Burada yapacakları eğitim faaliyetleri kendi mesai saatlerini engellemeyecektir.”
Editör: TE Bilisim