AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Ak Parti Genel Başkanlığı görevine seçilen, Cumhurbaşkanı tarafından da hükümeti kurma görevi verilen Binali Yıldırım'la birlikte 2023 hedeflerine adım adım yaklaşmayı sürdüreceklerini söyledi. 
Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Ak Parti Olağanüstü Kongresine Yalova'dan yoğun bir katılım olduğunu dile getirerek ortaya çıkan tablodan çok mutlu olduklarını vurguladı. Öztabak Kongrenin ana temasının’ Kutlu Yürüyüşe Devam’, ‘Durmadan 2023’e, ‘Durmadan 100. Yıla’ olduğunu söyledi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak kongre sonrasında ortaya çıkan tablo ile ilgili de bir açıklamada bulundu. Öztabak, "Tüm kamuoyunun yakından takip ettiği kongremiz birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Genel başkan adayı tespiti yapılırken 800’den fazla parti kadrosunda yer alan kişilerin görüşü alınarak, bin 405 delegenin tamamının imzasıyla genel başkan olarak seçilen Binalı Yıldırım’ı tebrik ediyor ve yüklenmiş olduğu bu kutsal yolda kendisiyle yol arkadaşlığı yaptığım içinde teşkilatım adına çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.”dedi
14 yıldır AK Partinin ülke insanını temsil ettiğini belirten İl Başkanı Öztabak, “Hiçbir siyasi partinin elde edemediği oy oranına sahip ve örgütsel anlamda her ilçe, köy ve mahallede varlığını hissettiren tek parti AK Parti’dir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dediği gibi kongremizin, “Ümidini AK Parti’ye” bağlamış tüm mazlumlar için, AK Parti’yi kendilerine umut olarak gören tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”diye konuştu.
‘Dava adamlarıyla yol arkadaşlığı yapmak gurur vericidir’
AK Kadroların 2023 hedefine adım adım yaklaştığını anlatan İl Başkanı Öztabak şöyle konuştu: “AK Parti Olağanüstü Büyük Kongre’sine katılarak partimize olan desteklerimizi en iyi şekilde gösterdik. Kongre salonuna girdiğimizde karşımızdaki manzara inanılmaz derecede ağırbaşlı ve vakurluydu. AK Parti ruhunu yansıtacak olan her kesimden insanın bir araya gelmesi birlik ve beraberliğimizin ne kadar diri olduğunun canlı bir örneğidir. Kurucu Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin her anlamda hissedildiği kongrede, Erdoğan sevdası had safhadaydı. Milletin adamı Erdoğan’ın kurduğu AK Parti çatısı altında Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım gibi dava adamlarıyla yol arkadaşlığı yapmak bizler için gurur vericidir. Yolumuz uzun, bu aşamadan sonra daha çok çalışacak, bu ülke insanının çıkarı için daha çok yorulacağız.”
“Terörle mücadele aynı kararlılıkla devam edecek”..
Başkan Öztabak şu açıklamalarda bulundu: “AK Parti'nin 3'üncü Genel Başkanımız Binali Yıldırım göreve gelmesi ile birlikte, terörle mücadele, yeni anayasa ve başkanlık vurgusuna dikkat çekti. AK Parti olarak yolları böleri fakat ülkemizi asla böldürmeyiz. Terör ile mücadele konusunda milletimizin rahat olmasını isteyen Genel Başkanımız Binali Yıldırım, ‘Terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız’ dedi.”
‘Tek eksiğimiz yeni anayasa ve başkanlık’..
Başkan Öztabak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım, Köprüler, tüneller, hızlı trenlerin tamam olduğunu ama bir eksiğimiz bulunduğunu ifade ederek bu eksikliğin ise yeni bir anayasaya olduğunu deklare etti. Türkiye'nin, yeni bir anayasayı, başkanlık sistemini getirmenin şart olduğunu açıklayan Genel Başkanımız Yıldırım, bugün yapmamız gereken iş fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmek. Bunun yolu da yeni anayasadır ve başkanlık sistemidir. Biz AK kadrolar olarak terör ile mücadeleye, yeni anayasaya ve başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalara her daim göreve hazırız”
Editör: TE Bilişim