2019 yılı Performans Programı görüşüldü

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerini sürdürüyor. Haftanın ilk birleşiminde 2019 yılı Performans Programı görüşüldü. Performans Programı ile ilgili okunan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

19 Kasım Pazartesi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen birleşime Saffet Üresin başkanlık etti. Tutanak özetlerinin kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.
İkinci maddede yer alan Rüzgar Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEKA) alanları içerisinde yer alan ilimiz alanlarının incelenmesi, YEKA alanlarının ne ablama geldiği v ilimize olası etkileri ile ilgili Çevre v Sağlık Komisyonunun raporu görüşülecekti. Ancak rapor henüz hazır olmadığı için sunulamadı. Komisyon başkanı Gürcan Kırım, harita üzerinde alanları gösterdi ve bilgiler verdi.
“Stratejik yönetim ve
performans yönetimi çağdaş yönetim anlayışının önemli adımlarıdır”
Sonraki gündem maddesinde 2019 yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Sibel Çınar tarafından okunan raporda; “Stratejik yönetim ve performans yönetimi çağdaş yönetim anlayışının önemli adımlarıdır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bu anlayışın uygulanabilmesi amacıyla ilgili mevzuat düzenlenmesi yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Rapor Performans Programı Hazırlama Rehberi kılavuzluğuyla hazırlandı
2019 yılı Performans Programı ile alakalı şu cümleler kullanıldı; “Maliye Bakanlığınca yayımlanan Performans Programı Hazırlama Rehberi kılavuzluğunda hazırlanan; Kırklareli İl Özel İdaresinin 2019 Yılı Performans Programında; İdarenin 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli (5) beş yıllık Stratejik Planında yer alan temel politikaları ve öncelikleri, amaç ve hedefleri, misyonumuz, vizyonumuz, temel değerler ve ilkelerimiz performans hedef ve göstergeleri ile faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler, performans hedefi ile ilişkili faaliyet maliyetleri tabloları, idarenin toplam kaynak ihtiyacına ilişkin açıklamalar yer almakta olup, hazırlanan Kırklareli İl Özel İdaresi 2019 Yılı ve izleyen iki yılın Performans Programının, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımının yanı sıra; mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkesine uygun olarak hazırlandığı anlaşılmıştır.
2019 Yılı Gelir-Gider Bütçesinin bağlanarak, 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli 5 yıllık Stratejik Plana ve 2019 Yılı Yatırım Programına uygun olarak yatırımların gerçekleştirilmesi yönünde öngörülerek planlandığı görülmüştür.”
Okunmasının ardından oylamaya sunulan rapor, oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol