2019 yılı ilk Klinik ve Kurumsal Kalite Çalıştayı düzenlendi

2019-01-17 08:21:56

2019 yılı ilk Klinik ve Kurumsal Kalite Çalıştayı düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılı ilk Klinik ve Kurumsal Kalite Çalıştayı düzenlendi

Klinik Kalite ve Kurumsal Kalite Çalıştayının açılışı, İl sağlık Müdürü Op. Dr. İrfan Akalın’ ın konuşmalarıyla gerçekleşti.

İrfan Akalın konuşmalarında ; 2019 yılında İl sağlık Müdürlüğü olarak birincil hedeflerinin Artvin ilinde sağlık hizmetinin kaliteli, verimli ve etkin sunumun arttırılması olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetlerinin sunumunda yöneticilerin hastane hizmet süreçlerini daha etkin takip edebilmesi ve problemlere erken müdahale edilebilmesi amacıyla yapılan bu çalıştayın sağlık hizmetlerinin takip edilebilir ve ölçülmesi açısından önem arz ettiği kanaatinde olduğunu belirtti .

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Kalite Koordinatörlüğünce düzenlenen çalıştaya hastane kaliteden sorumlu yöneticiler,  kalite direktörleri ve ulusal sağlık sistemi (USS) sorumlularının  katılımları ile  gerçekleşti.

Geniş katılımlı toplantıda, "sağlıkta performans ve kalite yönergesi, kalite sisteminin amaçları, kurumsal ölçümdeki parametreler, SKS’ de Yapı, SKS merkezi değerlendirmeleri, hasta memnuniyetinin artırılması, kurum çalışanlarına kalite bilinci kazandırılması, tüm süreçlerde sürekli geliştirme ve iyileştirmenin sağlanması, verimlilik ve etkililiğin artırılması, finansal sürdürülebilirliğin sağlanması, rekabet ortamının oluşturulması, kalite uygulamalarının yaygınlaştırması, " gibi konular gündeme getirildi.

Kurumsal ve Klinik Kalite değerlendirmelerinde tespit edilen eksikliklerimiz ve eksikliklerimize yönelik yapılan çalışmalar hastane kalite direktörlerimiz tarafından sunuldu ve yapılacak düzenlemeler tartışıldı.

Toplantı sonrası Kalite değerlendirmelerinde en yüksek puanı alan Artvin Devlet Hastanesi adına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Yaşar Dağ ve  Artvin Devlet Hastanesi kalite direktörü Şükran Önal Yavuz’ a Artvin İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkür belgesi verildi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com