Milletvekili Ulupınar’ın  Kilimli Sahil Yolu ve yapımı devam eden  Mithatpaşa ve Kilimli tünel çalışmalarını yerinde incelediği bildirildi.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar tarafından yapılan yazılı açıklamada, yol ve tünel çalışmalarına gidildiği ve incelemelerin ardından işin yüklenicisi şirket yöneticilerinden  bilgi alındığı ifade edildi.


“Zonguldak’ ımızın coğrafyası zor, iklim şartları ve koşulları zor, ona rağmen çok zor şartlarda çalışmalar yapıyorlar öncelikle firmalara ve çalışanlara teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. 

Şuan itibari ile ulaştırma bakanlığımızın burası için yaptığı yatırım eski para ile 2 katrilyondur. Bundan sonra ulaştırma bakanlığımız yaklaşık  2 katrilyon daha yatırım yapacak. Zonguldak’ ta ulaştırma bakanlığımızın yatırımları çok fazla. İnşallah bu projeler yakın zamanda bitmiş olacak. 


Dorukhan-Devrek arası asfaltlandı. 


Şimdi  Devrek-Zonguldak arası asfaltlanacak. 

 

Bakacakkadı-Çaycuma asfaltlanacak. 

 
Kilimli sahil yolu bitecek. 

Mithatpaşa’da kömür nedeniyle biraz problemler var.  Orada da sondaj ve proje yapılıyor. Aynı maden kazar gibi  hassas çalışma yapılıyor. Bir tünel bitmiş ve betonlanma yapılıyor ve diğer tünelde ışık görünmüş. Ve aynı şekilde Sapça tünelimiz bitti. Değirmenağzı tünelimiz ve viyadüklerimiz yapılıyor. Kandilli ile Belen sanayi sitesine kadar olan yol çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda içinde köprülü kavşakta var. Bu tarafta Gökgöl tünellerimiz bitti. Orda bağlantı çalışmalarımız devam ediyor.  Bu para ile Konya'yı başından sonuna otoban yaparsınız ve kalıcı olur ama Zonguldak'ımızda heyelanda var maalesef. Devrek - Ereğli arasında yaşadığımız heyelan hadisesini biliyorsunuz. Orada da heyelan ile mücadelecimiz devam ediyor. O yolda inşallah 2018 yılında bitecek. Zonguldak'ımızın önümüzdeki  2 yıl içinde yol sorunu kalmaz, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.  Burası çok zor bir coğrafya gördüğünüz gibi.  Sadece bunlar ile yetinmeyeceğiz, Bayram'dan sonra inşallah Filyos’ un temellerini atacağız. 50 yıldır hatta 100 yıldır konuşulan Filyos’ un Temel'lerini attığımız, bu yolları da bitirdiğimiz zaman, Zonguldak inşallah göç alan bir şehir olacak. Havaalanımızda yurt içi seferleri artarak başlayacak. Havaalanımız üzerinden aktarmalı Trabzon, Ankara, Antalya ihtiyaç olursa İzmir çeşitli illere uçuş gerçekleşecek. Stadyumu yapıyoruz. 200 iş günü içinde Sayın bakanımız tamamlayacağını söyledi.”