19-Nisan-2024 10:34:22

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
2018 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

2018 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Yapılan incelemeler sonucunda çürük çıkan Kaymakamlık ve Adliye binalarının altından fay hattının geçmesiyle beraber yenilenmesi geçtiğimiz yıl kesinleşti. Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, kaymakamlık binasının 2018 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

2016 yılında Yenigün’ün gündeme taşıdığı kaymakamlık binasının sağlam olup olmadığına dair yapılan incelemede; binanın sağlam olmadığına yönelik rapor tutulmuş ve öğretmenevinden sonra kaymakamlık binasının da çürük çıktığı gelişmelerinin ardından Gerede’nin kamu binalarının bir çoğunun bulunduğu arazi üzerinden geçen fay hattının da kaymakamlık ve adliyenin bulunduğu güzergahtan geçmesiyle yıkım kesinleşmişti.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Kaymakamlık binasının yeniden yapımıyla ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Kaymakamlık binasının 2018 yılı yatırım programına alındığını açıklayan Ünsal, yeni binanın nereye yapılacağının netlik kazanmadığını belirtti.

Bilindiği üzere, Belediye Başkanı Mustafa Allar, kamu binalarının nereye taşınacağıyla ilgili geçen yıl ilçedeki tüm STK’ları bir araya getirerek, görüşlerini almıştı. Bu toplantıdan çıkan sonuç ise Kaymakamlık ve Adliye binalarının şimdiki terminal bölgesine yapılmasıyla ilgili bir fikir sunulmuştu.

Şehrin gelişmesi için çok önemli bir fırsat!

1999 yılında yapımı tamamlanan kaymakamlık ve adliye binalarının bir noktada toplanmasıyla birlikte kamu hizmeti veren çok sayıda birim bir noktada sıkışmış ve şehrin gelişimi bir türlü sağlanamamıştı. Kaymakamlık ve Adliye binalarının yıkılacak olması Gerede için önemli bir fırsatı da beraberinde getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, hastanenin, okulların, kaymakamlığa bağlı birimler ile vergi dairesi ve adliyenin tek noktada olması bölgenin sıkışmasına neden olurken, mevcut yerinden kesinlikle taşınacak olan binalar ile şehir bir anlamda kaymış olacak ve kurumlar şehrin çeşitli bölgelerine kaydırılarak Gerede’de hareketlilik artacak.

Şu anda yapımı üniversite yolu üzerinde yapımı tamamlanan kültür merkezi ile SGK binası burada önemli bir hareketliliğe neden olurken, aynı hareketlilik yıkılacak binaların yapımıyla da sağlanmış olacak.

Cevap bırakın