Eğitim

2018 LGS Tercih Sonuçları MEB Tarafından Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda LGS tercih sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Adaylar tercih sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirler.

Peki tercih sonuçlarının ardından adayların yapması gerekenler neler? Adaylar bu süreçte hangi işlemleri yapacaklar? Konu ile ilgili olarak detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz….

BUNDAN SONRA NE YAPILACAK? 

Tercih sonuçları açıklanan adaylar ilk olarak belirli tarihler arasında nakil başvurularını yapacaklardır. Buna göre öğrenciler nakil başvurularını yapacaklar, sonuçlar açıklandığında ise yerleştirmeleri komisyonlar tarafından gerçekleştirilecektir. Peki nakil başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak?

Nakil başvurusu yapacak olan adayların, birinci nakil başvuruları, 6 – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında, ikinci nakil başvurularını 13 – 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, üçüncü nakil başvuruları 27 -31 Ağustos 2018 tarihleri arasında ve dördüncü nakil başvuruları ise 3 – 6  Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Bu kapsamda 1. nakil yerleştirme için: 13 ağustos, 2. yerleştirme için 19 ağustos 3. yerleştirme için 03 eylül ve son yerleştirme için 08 eylül 2018 tarihinde açıklanacaktır. 

Sonuçlara göre bir okula yerleşemeyen adaylar ve 9. sınıfı tekrar okuyacak adaylar il-ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapacak ve 10 – 14 Eylül 2018 tarihleri arasında bir okula yerleştirileceklerdir.

Bir Yorum

  1. Herşey açıklandı bi 22. Donem pomem açıklanmadı bu nasıl iştir arkadaş …